Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor
Megosztom másokkal is:

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője sajtótájékoztató keretében kijelentette:

A kormány elismerte, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonába tartozó Opus Tigáznál többet kell fizetni a gázért, mint az állami MVM-nél.

„A miniszterelnök jóbarátja és strómanja, Magyarország leggazdagabb embere átlagosan 8 ezer forinttal kér többet egy embertől a gázért, mint az MVM.

Most, hogy a kormányzati rezsiemelés keretében a hétszeresére emelkedik a gáz ára, Mészáros Lőrinc még többet kereshet majd a magyar családok rezsijén.” – fogalmazott a politikus.

Barkóczi Balázs ismertette, a Demokratikus Koalíció azonnali válaszokat vár a kormánytól: mennyit keres a családok rezsijén Mészáros Lőrinc most, és mennyit fog keresni a rezsiemelt, hétszeres gázáron.

„Az országnak joga van tudni, hogy mennyi pénzzel gazdagodik a Fidesz csúcsoligarchája a rezsiemelésen!

A DK szerint gyomorforgató, hogy miközben az országon elhatalmasodott a rezsipánik és hétszer annyiba fog kerülni a gáz, mint eddig, addig Mészáros Lőrinc csak még gazdagabb lesz a magyar családok nyomorán.

Ezek után senki ne mondja azt, hogy a Fidesz nem bizniszként tekint a rezsiemelésre: ezen is azok fognak gazdagodni, akik az elmúlt 10 évben mindenen, csak most magyar családok fognak fűtetlen lakásokban fagyoskodni miattuk.” – magyarázta a politikus.

Barkóczi Balázs hangsúlyozta, az az ember tehát, akihez az egyik legtöbb közpénz került az elmúlt 10 évben és egy időben percenként keresett 350 ezer forintot, most tartja a markát a magyar családoknak.

„Eddig, a rezsiemelt számlák előtt is 8 ezer forinttal több pénzt kért a gázért, mint az állam, ez pedig akár a többszöröse is lehet a rezsiemelés után. Ennyit arról, hogy az úgynevezett “nemzeti nagytőkések”, akikhez a legtöbb uniós pénz került, az ország javát szolgálnák.

Épp ellenkezőleg: még a legnehezebb időkben is a magyar családok pénztárcájában turkálnak.” – mondta zárásként a DK szóvivője.


Megosztom másokkal is:

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --
 

Mondja el véleményét a hírről, odalent a komment szekcióban

-- hirdetés --