iskola, tanév, dákok - Fotó: magyar-iskola.sk
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az hogy az egekig hagyják emelkedni az árakat nem más mint burkolt megszorítás. Főleg ha arra gondolunk, hogy az ÁFÁ-n keresztül – amely aztán tényleg csak az állam kompetenciája – hatalmas bevételekre tesz szert a központi költségvetés közvetlenül az emberektől.

A kormány azzal, hogy nem kezeli a válságot minden hatást ráhárít az emberekre – a megemelkedett árak miatt így gyakorlatilag semmit sem kell tennie a kormánynak rekordbevételekre tesz szert. Csodás módszer, nemde?

Most a gyerekesek fogják megszívni, ugyanis csaknem 30%-al emelkedhet az iskolai étkeztetés.

– erről beszélt Zoltai Anna az InfoRádióban. A Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségének elnöke úgy véli, a kialakult gazdasági környezetben már a minőségi követelményeknek sem tudnak megfelelni.

Zoltai emlékeztett arra, hogy minden sokkal drágább lett, miután emelkedtek az alapanyagok árai, több a rezsiköltség, de a céges autókba töltött üzemanyagért is többet kell fizetni, miközben a dolgozók is fizetésemelésre várnak.

A szakmai vezető éppen ezért nem tartja szerencsésnek, hogy a kormányzat éppen most kezdte ellenőrizni a 2014-ben bevezetett szigorú szabályok alkalmazását: annak kontrollját, hogy teljesülnek-e a korcsoportokra lebontott kötelező napi energia- és tápanyagbeviteli értékek a menzákon.

Zoltai Anna szerint ez a rendelet, főként a jelenlegi gazdasági helyzetben, betarthatatlan. Ezt tavasszal már jelezték az illetékes államtitkárságnak, felhívva arra is a figyelmet, hogy emiatt komoly pályaelhagyás is tapasztalható a konyha- és élelmezésvezetők között.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: