Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A magyar jobboldalnak az élete a szimbólumokkal való politizálás hát most ez nem igazán jött össze sőt!

Nem is tudom, hogy hol kezdjük a történetet. Mert két aspektusa is van.

Ráadásul mind a kettő izgalmas következtetésekhez vezet és mind a kettőben közös az hogy ekkora hibát Orbán még soha nem vétett.

Egyrészt Orbán akarnok politikája megbukott.

Az országban ekkor a konszenzus még sosem volt amellett hogy a válság miatt az idei tűzijátékot fújjuk le és a ráköltendő pénzt pedig adjuk a szegényeknek.

Ő pedig csak azért is megrendezte volna. Ugyanaz a logika mint amikor a senki által nem használt kisvasutat megépítette a saját szülőfalujába.

Ha valaki a kisvasutat támadja meghosszabbítjuk bicskéig.

Tehát Orbán csak azért is megrendezte volna a tűzijátékot. Az időjárással pedig a jóisten közbeszólt. Igen kedves keresztény konzervatív barátaim az égi gondviselés jelezte számotokra hogy mindent azért nem lehet megtenni.

Ezzel szemben Orbán Viktor kitart amellett a politikája mellett hogy bizony ha kell, Ő meghosszabbítja Bicskéig.

Csakhogy itt jön a történet második aspektusa ugyanis azzal hogy egy héttel később rendezi meg a tűzijátékot olyan kapitális baklövést követel amire a szimbolikus politikai térben nincs is példa.

Ugyanis idézzük fel, hogy pontosan mi is történt korábban, azon a bizonyos augusztus 27.- én amikor Orbán tűzijátékkal fog ünnepelni?

Ugyanis nem a magyar államalapítás:

Somogyi Zoltán vette észre, hogy “jövő héten szombaton, a 350 forintos olcsósított sörrel és tűzijátékkal emlékezünk arra, hogy 106 évvel ezelőtt, ezen a napon Románia csatlakozott az Antanthoz, hadat üzenve Magyarországnak, a román haderő pedig azonnal megkezdte Erdély elfoglalását.”

Hát Viktor, ebből verekedd ki magad.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: