Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc - Fotó: FB
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ostoba módon falaznak Orbánék Mészáros nyerészkedésének! – írja közösségi oldalán Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke.


Ahogyan arra korábban felhívtam a figyelmet: zavartalanul nyerészkedhet az ország leggazdagabb embere a legszegényebbeken.

A miniszterelnök barátjaként ismertté vált Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS TIGÁZ Zrt. földgázelosztási területén – Észak-kelet Magyarországon – élő átlagos lakossági földgázfelhasználó akár nyolcezer forinttal is többet fizet a földgázért, mint az ország más területein élő, lakossági földgázfogyasztó.

Bő egy hónap után, végül az RTL kérdésére állt elő egy ostoba indokolással a kormány:
“A területi sajátosságok miatt az Opus Tigáz üzemelteti a leghosszabb elosztói hálózatot hazánkban, ezért itt szükségszerűen magasabb a hálózatra számított rendszerhasználati díj is.”

Tény, hogy a Tigáz elosztóhálózati vezetékhossza több mint 33 ezer km, és valóban a többi elosztó kisebb rendszert üzemeltet (MVM 28 ezer km, E.ON 18 ezer km, Magáz 2,7 ezer km elosztóvezeték).

DE A KORMÁNY FALAZÁSA NYILVÁNVALÓ OSTOBASÁG! Hiszen egy rendszer üzemeltetésében A NAGYOBB MÉRET FAJLAGOSAN KISEBB KÖLTSÉGET KELLENE HOGY JELENTSEN..

A kormány magyarázata leginkább Csukás István örökbecsű Süsü című meséjére emlékeztet, ahol a sárkányfűárus a legmagasabb embertől dupla belépődíjat kért Süsü megtekintéséért, mondván, ő magasabb, mint a többi.

Nem ez a valós indok tehát, más indoknak kell lennie a háttérben: ez pedig Mészáros gazdagodásának támogatása, hogy az olcsón megvett földgázelosztóból minél több pénzt tudjon hazavinni.

Gyomorforgató, ahogyan a legszegényebbeken nyerészkedik, és az Orbán-kormány ezt tétlenül nézi.

Az MSZP álláspontja szerint ez elfogadhatatlan! AZONOS GÁZSZOLGÁLTATÁSÉRT, AZONOS ÁRAKAT!

Magyarország kis ország ahhoz, hogy ilyen területi különbségek alakuljanak ki a földgázellátásban.

Ne fizessenek többet a borsodi, szabolcsi emberek a földgázért, mint a fővárosiak, szegediek vagy pécsiek!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: