Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az intézményvezetője egyenlőre azt állítja erről csak beszélgetés folyik, dönteni semmit nem döntöttek el – derül ki leveléből.

Levélben próbálta megnyugtatni az ELTE Természettudományi Karának oktatóit a kar egyik intézetvezetője még aznap, hogy a Népszava megírta:

egyes részlegek időleges bezárásán gondolkodnak a növekvő rezsiköltségek miatt

az RTL Híradó most új információkhoz jutott az egyetemi energiakrízissel kapcsolatban, írja a Pénzcentrum.

Egy ELTE-intézetvezető szerint az oktatók nyugalmának megzavarására volt alkalmas a Népszava cikk – olvasható az RTL Híradóhoz eljutott, szombati keltezésű levélben.

A cikkben arról írtak, hogy egy időre online oktatásra állhat át a Természettudományi Kar az előreláthatóan hatalmas rezsi miatt, egyes részlegek pedig bezárnak.

A Híradó által megismert levél így folytatódik: való igaz, hogy az energia-krízis mindenféle takarossági ötleteket felvetett, de ezek csak a beszélgetés szintjén kerültek elő.

Az RTL Híradó az ügyben kereste a kormányt és az ELTE-t is – az egyetem vezetése azt mondta, hétfőn ad ki közleményt az ügyben.

A Népszava a levélben foglaltakkal ellentétben úgy tudja, hogy a kar vezetése a napokban már kérte is az oktatókat, vizsgálják meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra.

A végleges döntések a jövő héten születhetnek meg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: