Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tízmilliárd eurós adócsökkentést terveznek Németországban, mert pénzügyminiszterük szerint „az állam nem gazdagodhat az infláció révén a polgárai kárára.”


Az MSZP azt üzeni Orbán Viktornak és a Fidesznek, hogy ilyen az igazi kormányzás: az ország vezetői megkönnyítik az emberek életét, nem pedig élősködnek rajtuk!

A párt közleménye szerint „a Fidesz pofátlanul nyerészkedik a brutális dráguláson: Orbánék 800 milliárd forint áfa-többletbevételt söpörtek be csak az idei év első felében!”

Az MSZP szerint ekkora plusz bevételből bőven lenne pénz arra, hogy 0 százalék legyen az alapvető élelmiszerek áfája.

Ez az intézkedés ugyanis mindössze 300 milliárd forintba kerülne. Erre az Európai Bizottság tavaly év végi döntése értelmében lehetőség van, így ezt az MSZP kezdeményezte is.

Ehelyett Orbán Viktor nyerészkedő kormánya nem csökkentette, hanem bújtatott módon még növelte is az élelmiszerek áfáját a forgalomra kivetett négy százalékos kiskereskedelmi különadóval.

Ezt ugyanis az üzletek továbbhárítják a vásárlókra, akik így gyakorlatilag már 31 százalékos áfát fizetnek -– hívják fel a figyelmet.

„Figyelmeztetjük a Fideszt, hogy kapkodás, amatőr lépések, átgondolatlan, érzéketlen döntések helyett, rázzák végre meg magukat és kezdjenek el kormányozni!

Első lépésként javasoljuk, hogy az alapélelmiszerek áfáját csökkentsék 0 százalékra, mert ennek a fedezetét már beszedték, ott van az államkasszában!” – zárul az ellenzéki párt közleménye.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

A Fidesz eltakarítaná Horn Gyula emlékét – Az utcán tiltakoznak a volt miniszterelnök hívei

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében. Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni...

„Ez tárgyalóterem, nem kabaré” – Botrányba fulladt a Völner-Schadl ügy tárgyalása

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik....

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...