Budapest, 2018. október 31. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció (DK) vezérszónoka felszólal az egyes belügyi tárgyú és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 31-én. MTI/Soós Lajos
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Viktor nem is mert válaszolni, helyette Varga Mihály tette meg.

Mikor szállnak be végre rendesen a focisták is a közös teherviselésbe?

A Demokratikus Koalíció képviselője erről írásbeli választ igénylő kérdést nyújtott be Orbán Viktornak. Vadai Ágnes idézte a Blikk egyik cikkét, amely szerint csaknem havi 24 millió forintot keres egy labdarúgó.

Ő ráadásul az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról szóló 2005. évi CXX. törvény alapján adózhat.

A vármegyéken átívelő, lassan senkit sem érdeklő NERB I hatalmas mennyiségű közpénzelégetést tesz így lehetővé.

Amellett, hogy a labdarúgók a nézők idegeit károsítják, még a közterhek viseléséből sem veszik ki a részüket – tette hozzá Vadai Ágnes.

A képviselő idézett egy mfor.hu cikket is, amely szerint a kormány a fociklubokat ajándékozta meg, amikor  az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (ekho) sportolókra vonatkozó fizetési felsőhatárát 500 millió forintra tolta ki.

Így egy rekordfizetésért focizó sportoló 15 százalék ekhót fizet, (szemben a hagyományos adózás 33,5 százaléka helyett), a kifizető – vagyis a sportvállalkozás – a bér után 17,5 százalékot adózik (szemben a hagyományos adózás 18,5 százalékával).

Vadai Ágnes kérdésére Orbán Viktor helyett Varga Mihály pénzügyminiszter megbízásából Banai Péter Benő államtitkár válaszolt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: