Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tényleg katasztrófa lesz, ha Orbán hibbant terve összejön.

Korábbi cikkünkben már kifejtettük, hogy micsoda örültségre készül Orbán. Nagyon divatos manapság zöldnek lenni – ami én maximálisan nem vagyok – mégsem kell ahhoz sötétzöld elveket vallani, hogy belássuk, az ország teljes faállományának korlátok néküli kíírátsa nem csak visszafordíthatatlan természeti károkat okoz, de egyenesen értelmetlen is:

Hiszen az idén kivágott fákkal nem lehet fűteni azok nedvességtartalma miatt.

Mégis a vezér kiadta a parancsot:  védett erdőkben is lehetővé teszi a tarvágást, csökkenti a vágásérettség korát, eltörli az őshonos fajok telepítési kötelezettségét.

Ungár Péter az LMP frakcióvezetője ezért kéri a volt köztársasági elnököt, hogy vesse latba minden befolyását a védett erdők tarvágását lehetővé tévő kormánydöntés mihamarabbi visszavonása érdekében.

Ungár szerint a „romboló rendelet” döbbenetes károkat tud okozni, következményei pedig nem, vagy csak hatalmas anyagi ráfordítással lesznek majd helyrehozhatók.

Ez a lépés nem segíti az energiaszegénységben tengődőket, viszont olyan rombolást eredményez, ami nem tűrhető tovább – állítja az LMP.

A zöld párt egyébként emlékeztet: a volt államfő „mindig rendkívül fennkölt módon, szóban védte a természetet,” e célra hozta létre a Kék Bolygó Alapítványt, most pedig valóban tehet azért, hogy „ne szülessenek olyan döntések, amelyek valóban fölélik a jövőnket.”

A tarvágással kitermelt fák energetikai értéke nulla, hiszen másfél-két évre lesz szükség a kiszáradásukhoz, hogy aztán tüzelőként lehessen használni azokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...