Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Nagyon úgy néz ki, hogy valójában nem Őszentsége gondolt a KDNP elnökére születésnapja alkalmából….

A Magyar Hang vette észre, hogy valami nem stimmelhet azzal a sajtóhírrel, mely szerint személyesen Ferenc Pápa áldotta meg a KDNP elnökét, Semjént. Igaz ezt a politikus sem állította így direkten.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke keddi Facebook-posztjában büszkélkedett azzal, hogy hatvanadik születésnapja alkalmából apostoli áldásban részesítette Ferenc pápa. Az oklevélről feltöltött képhez csak annyit írt, hogy „Kedves meglepetés”.

Bár a bejegyzésben Semjén Zsolt nem állította, hogy személyesen Ferenc pápa volt ilyen figyelmes, de könnyen bárki így értelmezheti a posztot.

Az áldás azonban valójában bárki által megrendelhető egy vatikáni honlapon, jelenleg 18 és 26 euró közötti összegért, plusz postaköltség.

Egyházi események mellett olyan világi alkalmakra is vannak itt áldásminták, mint házasság, születésnap, vagy házassági évforduló. Utóbbi eseményre egyik munkatársunk is rendelt egyet néhány hónappal ezelőtt, a szállítással együtt 13 ezer forintot fizetett érte.

A honlapon látható, hogy a Ferenc pápát ábrázoló portré és a mintázat is teljesen megegyezik a Semjén Zsolt által kapottal.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: