EP Plenary session - The situation in Hungary
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szocialista EP képviselő most megmutatta hogyan is viselkedik egy valóban összefogásban és ellenzéki egységben gondolkodó politikus.

Ugyanis hiába van egy politikusnak elképzelése hogyha nincs mögötte egység akkor azt nem szabad megcsinálni.

Ennek kapcsán Újhelyi István bejelentette:

fiókban hagyom a népszavazási kérdésemet az ellenzék megosztottsága miatt

Ma reggel a Jobbik hivatalosan is benyújtotta a Nemzeti Választási Bizottságnak a saját népszavazási kezdeményezését hazánk uniós tagságának megerősítése érdekében. Hasonlóra tettem javaslatot korábban magam is egy nyílt levélben még vasárnap.

A felesleges párhuzamosságok elkerülése miatt a saját javaslatomat ezért nem adom be, de a legfelsőbb fiókban tartom.

A kérdést és a rá adott ellenzéki válasz szükségességét ugyanis az egyik legégetőbb problémának tartom továbbra is.

Az elmúlt órákban ömlöttek hozzám az üzenetek, amelyek nagy része örült annak, hogy az MSZP az akció- és kezdeményező képességét mutatva megmozdult, ugyanakkor a sok száz komment és véleményvezér által írt posztok megmutatták: a javaslatom megosztja az kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort.

Hamisan úgy tűnik, hogy ebben a pillanatban – immár a Jobbikkal együtt – én megyek szembe az autópályán az ellenzéki forgalommal.

Attól tartok, hogy az ellenzéki közvélemény nem érti a probléma lényegét.

Nem egy általunk kezdeményezett népszavazás fogja kiszakítani Magyarországot az Európai Unióból, hanem a nép szembefordulása, a hangulatának radikális megváltozása, amelyet a Fidesz évek óta mérgez és naponta szondáz.

Nem az a feladat tehát, hogy rettegjünk a társadalom – egyébként jelenleg is közel kétharmados többségű – EU-pártiságának megváltozásától és egy esetleges „nem” többségbe kerülésétől, hanem hogy azzal szembe menve, minden energiánkkal a magyar emberek józan döntésére koncentráljunk.

A Brexit egyik oka és tanulsága éppen az, hogy politikai számításból az egyébként EU-párti szereplők sem mertek beleállni a kampányba; meg is lett az eredménye a gyávaságuknak.

Ha sikerrel jár a hazugságra épülő fideszes agymosás, akkor a hatályos törvények szerint meg sem kell kérdezni a választókat arról, hogy akarnak-e az európai közösség tagjai maradni, mert a fideszes kétharmad – többmillió megtévesztett ember tapsa mellett – saját maga dönt majd az uniós kilépésről.

Akkor pedig már késő lesz. Az általam javasolt megoldás egy politikai póráz lenne a hatalom nyakán, mert akár csak néhány millió ember szavazata – és abban az igenek komoly többsége – már érdemben megakadályozhatja néhány évre, hogy Orbánék visszafordíthatatlan döntést hozzanak.

A Momentum Mozgalom részéről a komment-háborúban megjelenő megjegyzés és buta érv, miszerint „Ujhelyi a Fidesz megrendelésére cselekszik” pedig egyszerűen nevetséges, gyalázatos és méltatlan.

Ha van EP-képviselő, aki mindig vállalta a rendszerrel szemben való kőkemény konfliktust, akkor az éppen én vagyok.

Az engem most Fidesz-bérencnek nevezők többsége még nem volt a politika közelében, amikor a jelenlegi hatalom pribékjei már az én bábumat akasztották fel a Köztársaság téren. Az ország érdekében teszem a dolgom és teszem a jövőben is.

Remélem egy év múlva nem fogjuk bánni, hogy az ellenzék ennyire megosztott volt egy ilyen fontos kérdésben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: