Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Milyen érdekes, hogy amint napvilágot látott az MSZP elnökhelyettesének terve, ami alapján komoly utcai megmozdulás szerveződik az Orbán rendszer ellen, egy más ügy kapcsán máris feljelentette a kormány.

Feljelenti a rendőrségen a kormány az MSZP elnökhelyettesét. Az indok amúgy nevetséges:

A kabinet Komjáthi Imre korábbi kijelentésére reagált, az MSZP politikusa ugyancsak pénteki online sajtótájékoztatóján azt állította, hogy már a mentő és tűzoltóautók megtankolására sem telik a költségvetésből.

Erre reagált úgy a Kormányzati tájékoztatási központ, hogy: A rémhírterjesztés a jelenlegi háborús- és energia-veszélyhelyzetben különösen veszélyes, ezért az álhír terjesztőjét a kormány feljelenti – olvasható a közleményben.

Pedig épp, hogy napvilágot látott, hogy Komjáthi bizony nem nézi ölbe tett kézzel a kormány ámokfutásást:

“Azzal telnek a napjaim, hogy sorra járom azokat az embereket, csoportokat, akik az elmúlt években tiltakozásokat, tüntetéseket szerveztek+

– mondta a Magyar Hang, a Gulyáságyú című műsorában Komjáthi Imre MSZP-s országgyűlési képviselő.

A politikus szavai szerint: „akkor lesz változás, amikor egyszerre lesznek ott az utcán a fekete ruhás nővér egészségügyi dolgozói, a rabszolgatörvény szakszervezetei, a pedagógusok, a bohócforradalom tűzoltói és hosszan sorolhatnánk:

2010 óta szinte minden társadalmi rétegbe belerúgtak, mindenki volt az utcán valameddig, de nem egyszerre”.

Legyen annyi szolidaritás ezekben a csoportokban, hogy együtt, egyszerre hallatják a hangjukat – mondta a szocialista képviselő, aki szerint „iszonyatosan nehéz munka” összeterelni ezeket társadalmi csoportokat, mert az emberekben benne van a „dögöljön meg a szomszéd tehene”-mentalitás.

Komjáthi elismerte, hogy amit ő a nyáron végez, az egy rendszerellenes, NER-ellenes, Fidesz-ellenes szervezkedés.

Nem tudja, hogy lesz-e ebből egy nagy, közös tüntetés, de az volna a cél, hogy egyszerre együtt legyenek ezek a szervezetek az utcán és egyszerre, együtt hallassák a hangjukat.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: