EP Plenary session - The situation in Hungary
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magát önnepelteti Orbán a közösségi médiában az Egyesült Államok beli szereplése okán. A Szocialista Ujhelyi azonban feltette a 10 pontos kérdést.

Ezekben a napokban jelentős kísérettel Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokban tartózkodik, de a nyilvánosságra került információk szerint nem az Egyesült Államok vezetőivel találkozik államügyekben, hanem a Fidesz pártpolitikai szövetségeseit

– például a korábbi elnök Donald Trumpot – járják körbe, illetve vesznek részt egy szélkonzervatív, pártpolitikai rendezvényen.

A többnapos politikai program nyilvánvalóan nem tekinthető kormányzati látogatásnak, ezt tulajdonképpen az érintettek sem tagadják; sokkal inkább szolgálja a Fidesz pártpolitikai építkezését és szövetségkeresését.

Ha pedig ez így van, akkor jogos a kérdés: ki fizeti ennek a többnapos amerikai kirándulásnak a költségeit?!

Ha a Fidesz finanszírozza a politikusok – és a hozzájuk csatolt közéleti kormányinfluenszerek – utazását és szállását, akkor az teljesen érthető.

Amennyiben azonban ezt a pártpolitikai túrát az adófizetők állják, úgy a legalapvetőbb elvárás, hogy a kormányzat minden egyes részletével elszámoljon.

Ennek érdekében a mai napon közérdekű adatigényléssel fordultam a kormányhoz, hogy megtudjam: mennyit és miből költött az adófizetők pénzéből (ha abból tette) a Fidesz erre az amerikai körútra, azt milyen világos és egyértelmű közérdek indokolta, illetve pontosan kik kísérték el közpénzen a fideszes politikusokat az Egyesült Államokba, például a katonai szállítógépnek mondott kormányzati magángéppel utazva.

Orbánék egyébként nem először kezelik meglehetősen rugalmasan az állami útiköltségtérítést magán-, illetve nettó pártpolitikai ügyekben: emlékezetes botrány volt, amikor még az első Orbán-kormány idején a miniszterelnök egy svájci charter-cégtől bérelt különgéppel utazott az amerikai Bostonba, hogy ott átvegye a Tufts Egyetem díszdoktori címét.

Az akkori Fidesz-kormány azzal érvelt, hogy a miniszterelnök programja túl szoros volt ahhoz, hogy menetrendszerű járattal utazzon. Hol vagyunk már ettől?

Orbán azóta focimeccsre is magángéppel szokott utazni, mint tudjuk és egy cseppnyi szégyenérzet sincs benne. A legtisztább, ha a mostani amerikai programmal tisztességesen el is számolnak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...