Forrás: Népszava
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ha egyátalán bírjuk még.

Egymás után jönnek a megszorítások és a válság szinte legbiztosabb jele, hogy lassan kétszer annyit kell fizetnünk a boltban mint tavaly ilyenkor.

Most újabb húsbavágó drágulás jön.

A legolcsóbb kenyér kilója is mindenhol hamarosan ezer forint felett lesz,

és még nem lehet látni, hol állnak meg az árak – erről beszélt a Telexnek Varga Ferenc, a Magyar Pékszövetség elnökségi tagja.

Szerinte a pékségeket sokféle gond sújtja mostanában:

nehéz szakembert találni, a fiatalok számára nem vonzó a pálya, és közben nőnek az energia-, a szállítási- és az alapanyagköltségek is.

Vargának két péksége van Csongrád-Csanád megyében, a termékeinek a nagy részét a megye településein értékesíti.

A költségein belül a munkabérek tették ki eddig is a legnagyobb tételt, emelni azonban muszáj, hogy megtartsák a jó szakembereket.

Az energia ára már feljön a második legnagyobb kiadási tétel szintjére, az alapanyagokra elköltött pénz pedig a folyamatos áremelések ellenére is a harmadik legnagyobb költségtétel marad.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csend lett: Az MSZP elnöke sarokba szorította Orbánékat a parlamentben (+videó)

„Fektessenek a tudásba, az összeszerelés felől tereljék a kutatás és fejlesztés felé a magyar gazdaságot, számolják fel a piacot agyonnyomó korrupciót, és válogassák meg,...

Pataky Attila gyakorlatilag szerelmet vallott Orbánnak

Pataky Attila, az Edda Művek együttes frontembere, exkluzív interjút adott a Mandinernek, ahol nyíltan beszélt az őt ért kritikákról, a földönkívüli élet létezéséről, a...

Tragikus adatokkal ált elő Dobrev Klára

Az árakban az első, a bérekben az utolsó helyre került Magyarország az elmúlt 13 évben Európában – mondta a DK árnyék-miniszterelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Dobrev...