Tóth Bertalan, az MSZP elnöke
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan MSZP elnök úgy tűnik komoly hajtóvadászatba kezdett Orbánék nyomában.

Az MSZP elnöke úgy tűnik komoly nem hagyja annyiban Orbánék rezsihazugságát, ugyanis valami nagyon nem stimmel a számokkal.

Amennyiben sikerül papírt szerezni arról, hogy Orbánék átverik a magyar embereket és többszörösét szedik be annak mint járna, akkor az 50 ezres fűtésszámlákat látva könnyen lehet hogy a magyar emberek a kormány ellen fordulnak.

Arról van ugyanis szó, hogy ha megállapodtunk az oroszokkal 15 évre a piaci ár ötödéért való gázvásárlásról (mint ahogy a külügy azt bejelentette), akkor hogy lehet itthon a legmagasabb a gáz ára egész Európában?

Miért hivatkoznak világpiaci árra? Miért adják a szerbeknek olcsóbban a gázt mint a magyar lakosoknak.

Éppen ezért Tóth Bertalan tovább folytatja a nyomozást és újabb levélben próbálta válaszra kényszeríteni a kormányt és választ is kapott, ám ismét sunnyognak:

A külügy államtitkára meg sem próbálta megmagyarázni Szijjártó gázáras kijelentését, közben ő maga hazudott két vaskosat.

Történt, hogy megkérdeztem Szijjártó Pétert a Gazprommal kötött gázvásárlási szerződés kapcsán tett állításáról, amely szerint:

“Megteremtettük annak lehetőségét hogy a világpiaci ármozgásoktól függetlenül a magyar fogyasztók számára a gáz ára ne növekedjen.”

Arra voltam kíváncsi, hogy igazat állított-e, és az Orbán-kormány passzióból hajt-e végre brutális lakossági gázáremelést?

Esetleg a körülményekben állt-e be kényszerítő változás, vagy ténylegesen az-e a helyzet, hogy Szijjártó Péter nem mondott igazat, esetleg elferdítette az igazságot, netán nyíltan és egyenesen hazudott?

Utóbbi azért lenne rendkívül kellemetlen, mert a diplomáciában különösen nem jó, ha valakinek pecsétes papírja van arról, hogy nem szavahihető.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nekünk ilyen külügyminiszterünk van.

Magyar Levente államtitkár a főnöke megbízásából adott válaszában meg sem próbálta megmagyarázni, megerősíteni Szijjártó kijelentését, de rögtön mondott helyette két butaságot.

Azt állította egyrészt, hogy a magyar gázellátás a Gazprommal és a Shellel kötött hosszútávú gázszerződésnek köszönhetően biztosított. Ez így nyilvánvalóan nem igaz, hiszen ebből a két szerződésből évente 5,5 Mrd köbméter földgázhoz juthatunk, miközben a hazai felhasználás évente mintegy 10 Mrd köbméter.

Másrészt azt is írta, hogy “Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol a jelenlegi háborús energiaválság ellenére is rezsicsökkentés védi a háztartásokat”.

Ez sem igaz. Miközben ugyanis más európai kormányok éppen felpörgetik a rezsitámogatásokat, az Orbán-kormány éppen visszavesz belőle.

A Lakmusz internetes portálon megjelent cikk részletesen felsorolja, hogy az EU egyes tagállamaiban milyen típusú támogatásokat alkalmaznak, az adócsökkentéstől a hatósági árszabályozáson át a szociális alapú támogatásokig.

Magyar Levente tehát nyilvánvalóan hazudott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: