Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hat hazugság egy beszédben? Orbán erre is képes.

Fekete Győr András a Momentum politikusa Orbánt szólította meg a nyílvánosságban leleplezve a miniszterelnök 6 hazugságát:

Megnéztem a tusványosi beszédét. Első gondolatom az volt, hogy a magyar miniszterelnöknek már komolyan csak ócska rasszista gyűlöletkeltésre és orosz háborús propagandára futja!?

A második gondolatom pedig az volt, hogy mekkora bőrt kell növesztenie egy kormányfőnek ahhoz, hogy szemrebbenés nélkül ennyit hazudjon.

Itt most csak arra az 5+1 valótlanságára reagálok, amelyek cáfolatát a korszellem és a honfitársaink komolyan vétele szempontjából fontosnak tartok.

Ön szerint “Oroszország azért támadta meg Ukrajnát, mert az ukránok és az amerikaiak nem szavatolták Ukrajna függetlenségét”.

Ezzel szemben a valóság az, hogy az ön legfőbb politikai és szellemi szövetségese azért rohanta le a szuverén és szabad Ukrajnát, mert rettegéssel töltötte el a gondolat, hogy az ukránok le merték vetni magukról az orosz rabigát, és el mertek indulni a szabad, békés, gazdag európai civilizáció irányába.

Ha pedig nekik sikerült, gondolhatja Vlagyimir Putyin, mi akadályozza meg az oroszokat abban, hogy nekik is sikerüljön, és elküldjék őt és a rendszerét oda, ahova való: a történelem szemétdombjára!

Ön azt mondta, hogy “ha a kritikus pillanatban Trump lett volna az amerikai elnök, és Angela Merkel a német kancellár, akkor ma nem lenne háború.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy még Angela Merkel volt a német kancellár, amikor az orosz csapatok százezres nagyságrendben már gyülekeztek az orosz-ukrán és a belarusz-ukrán határnál.

“Az igazi kérdés nem a háború, hanem a migráció és a gender”, állította Tusványoson.
Ezzel szemben a valóság az, hogy a migrációt és a “gendert” (akármit is értsen Ön alatta), a magyarok nem sorolják az ország legfontosabb problémái közé, ezt több kutatás bizonyítja.

Lesújtó, ha tényleg azt gondolja az ország vezetője egy háborús és gazdasági válság közepén, hogy ezek az igazi kérdések, nem pedig maga a válság. Miniszterelnök Úr!

Ezt azoknak a szemébe is elmondaná, akiknek egyik napról a másikra elvette a megélhetését, vagy nevezett adócsalónak, csak mert élni mertek az állam által biztosított adózási lehetőséggel?

Vagy azoknak a millióknak, akik most is lázasan bújják a rezsiszámlákat, hogy kiszámolják, vajon mennyivel fognak többet fizetni augusztustól, miközben Ön azt ígérte nekik, hogy megvédi a rezsicsökkentést?…

Ön szerint “Európának nem világpolitikai szerepre kell törekednie, csak azt a szerény célt kellene megvalósítania, hogy a saját háza táján rendet tud tartani.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy egyedül Ön az, aki – teljes szereptévesztésben – világpolitikai szerepre törekszik, és nem tud rendet tartani a saját háza táján sem.

Ahelyett, hogy Tusványoson hergeli az embereket egymás ellen, akár azzal is foglalkozhatna, hogy megvédje a magyarokat a jórészt maga által előidézett gazdasági válság elől.

Ön azt is hazudta, hogy “a forint gyengülését automatikusan okozza, hogy a dollár erősödik az euróval szemben.”

Ezzel szemben a valóság az, hogy a forint gyengülését elsősorban az elhibázott kormányzati gazdaságpolitika, a túl laza és felelőtlen monetáris politika, a befektetői bizalom hiánya, és az Európa-rekorder korrupció okozza, ami miatt az EU elzárta a pénzcsapokat Magyarország elől.

Röviden: a rekordgyenge forintért a rekordgyenge kormányzás a felelős!

“2021-ben az az összeg, amit a magyar állam fizetett ki a rezsicsökkentés különbözete miatt, 296 milliárd volt, 2022-ben – ha mostani árak maradnak év végéig – 2051 milliárdot. Hétszeres összeget, amit nyilvánvalóan a magyar gazdaság így nem bír ki.” – mondta.

Hadd kérdezzem már meg, Miniszterelnök Úr, ezt a választás előtt vagy akár csak néhány héttel ezelőtt még nem tudta, amikor “reggel, éjjel meg este” azt hazudta, hogy megvédi a magyar családokat és a rezsicsökkentést? Vagy hogy is volt ez?

Sokkal több gerincet, egyenességet, és őszinteséget érdemelnek Magyarország polgárai.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: