Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mondjuk ki őszintén, teljesen jogos a magyar emberek felháborodása. A kormányzat sosem látott terheket tesz az emberek nyakába úgy, hogy minden választási igéretüket felrúgják.

Ki kell mondani, az új kabinet nemes egyszerűséggel meegszüntette a rezsicsökkentést – a mely a Fidesz egyik legfontosabb ígérete volt, hogy érintetlen marad – miközben a KATA alapján adózó vállalkozókat, mintegy 450 ezer ember megélhetését lehetetlenítik el.

Arról már sokat cikkeztünk és beszéltünk a rezsi kapcsán hogy a bevezetett átlagfogyasztás gyakorlatilag semmire nem elég, hiszen egy villanybojler 160 kwh-t elvisz a 210 kwh-s keretből. És akkor még csak fürödtönk.

Nem stimmelnek a világpiaci árak sem, amelyekről a kormány beszél, hiszen a kormány brutálisan magasabb árakról beszél mint amelyek a valós számok. Ez nem más mint megszorítás, abból is a legbrutálisabb.

Tehát a felháborodás az jogos. És ahogy annak lennie kell, az emberek elkeseredettségükben az utcára vonultak tiltakozni. A kérdés azonban az, hogy ez mennyire hatékony. És elsősorban nem a kint lévők elszántsága a kérdés.

A Kutyapárt most hírtelen főszervezőként ugrott a színpadra. Most olvasom hogy a jövő héten is tüntetést szerveznek. De milyen tüntetések ezek?

Komolyan a tiltakozásnak az a formája visz előre és azzal tudják meghátrálásra kényszeríteni az Orbán-kormányt amelyik csak az erőből ért, hogy grillezést szerveznek az Erzsébet hídon.

Vajon a sörözgetős piknikezés az ami az adekvált válasz a kormány intézkedéseire. Amikor sokkolóval támadnak egy tüntetőre akkor valóban csak “tüntikézést” kell szervezni?

Nekem az az érzésem, hogy nem a vicceskedésnek van itt az ideje, de véleményem szerint itt rosszabb dolog történik, nem pusztán aránytévesztés. 

Ez kísértetiesen arra a szelep leeresztésre emlékeztet engem, amely a szocializmusban is volt. A meglévő elégedetlenségre rátelepedve pusztán a feszültséget engedik ki, ezzel elszabotálva a komoly ellenállás megszerveződésének lehetőségét.

Ezt érdemes végig gondolni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: