Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Úgy tűnik van olyan kormánypárti politikus, amelyik érzi, hogy mi az a határ aminél már pofátlanság tüzijátékot tartani.

Az ellenzéki városovezetők után szerdán Végh László, Sümeg város kormánypárti településvezetője jelentette be, hogy lefújják a város augusztus 20-i tűzijátékát.

Tisztelt Sümegi Polgárok!

Az augusztus 20-i hagyományos tűzijátékról szeretném tájékoztatni Önöket.

Az elmúlt években nagyon sokan szólaltak meg a tűzijáték káros hatásai miatt. Érvként felhozva a környezetszennyezést, az állatok (háziállatok, madarak stb.) védelmét. Nem utolsó sorban pedig a tűzijáték anyagi vonzatával érveltek.

Ezzel szemben a városvezetés véleménye eddig az volt, hogy kapják meg a sümegi emberek az augusztus 20-i ünnepnek ezt a megszokott, és kedvelt színfoltját.

Azonban most különleges helyzet állt elő.

A kormány a nemzetközi események miatt, melyek az energiapiacon brutális drágulást okoznak, kénytelen változtatni a rezsicsökkentés rendszerén. Már most látszik, ez a háztartások nagy részénél jelentős rezsiköltség emelkedést okoz majd. Mindenki, egész Európa, köztük Magyarország is aggódva várja az őszt és a telet.

Ezért úgy döntöttünk, hogy Sümegen 2022. augusztus 20-án az államalapítást nem tűzijátékkal ünnepeljük.

Ez a mintegy 500 ezer forintnyi összeg, amelyet így megtakarítunk, egy elkülönített számlára kerül, amiből a legrászorultabbakat fogjuk segíteni, hogy városunkban mindenki átvészelje a nehéznek ígérkező telet. A felhasználás pontos szabályait természetesen a Képviselőtestület fogja megalkotni, szeptember végi ülésén.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: