Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az évszázad átverése készülhet az Orbán kabinet. Rezsicsökkentés eltörlésével kapcsolatos számok ugyanis köszönőviszonyban sincsenek a valósággal.

Vagyis inkább azt mondanánk valami nagyon nem stimmel a számok körül. A felmerülő kérdésekre pedig csupán hallgatás a válasz.

A kormány nem válaszolt az RTL Klub kérdésére, hogy miért vezetik ki részlegesen az áram esetén is a rezsicsökkentést, ha Paks termelése fedezi a lakossági áramfogyasztást.

A villanyáram esetében nem lett volna szükség feltétlenül a rezsicsökkentés kivezetésére, mivel a paksi atomerőmű termel annyi olcsó áramot, ami elég a lakossági felhasználóknak

– idézi az RTL Klub Híradója a Portfolio szakértőjét.

Weinhard Attila szerint a paksi áramtermelés az elmúlt években lefedte a rezsicsökkentés keretében eladott áram mennyiséget, ha pedig a mögöttes árakat nézzük, akkor a 11,5 forint körüli nettó termelési költség mellett 12-13 forint környékén volt a nettó ára egy kilowatt áramnak a rezsicsökkentési számlákon.

A tévécsatorna megkérdezte a kormányt, hogy mit javasolnak azoknak, akik nem használnak gázt, illetve miért vezetik ki részlegesen az áram esetén is a rezsicsökkentést, ha Paks termelése fedezi a lakossági áramfogyasztást, de nem válaszoltak nekik.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: