Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Miközben a kormány bejelentette, hogy soha nem látott magasságokig emeli az energiaárakat és gyakorlatilag elkezdte megszüntetni a rezsicsökkentést bizony sokakban merülnek fel kérdések, ugyanis alsó hangon ötszörösére emelkednek az energiaárak.

A háborús inflációra hivatkoznak ugyan, de feltette-e már valaki azt a kérdést, hogy hogyan lehet az ukrán valuta 10 éves csúcson a magyar forinttal szemben?

Valójában arról van szó, hogy a Fidesz évekig hazárdírozott azzal, hogy mesterségesen gyengítette a forintot és most rászakadt a teljes gazdaság.

Már az év elején tudható volt mindez, de eltagadták a költségvetés valódi állapotát és eközben felelőtlen osztogatásba kezdtek a választások megnyerése érdekében. És hazudtak, becsaptak mindenkit.

Mégis ebben a helyzetben is vannak krédések, amelyek valahogy nem jönnek össze:

A mai bruttó 37,503 Ft/kWh árból mindössze 6,15 Ft/kWh az villamosenergia-ára A fennmaradó 31,373 Ft/kWh a rendszerhasználat díja.

Ha a villamosenergia világpiaci ára emelkedett 5x-re, nem történik többlet fogyasztás, ami terhelné a rendszert, akkor a rendszer használati díjat miért emelik szintén az 5x-re?

Mégha az inflációval és az üzemanyag áremelkedéssel is kalkulálok max. 2x-se emelkedhetne rendszerhasználat díja…. De nem 5x?!

Valaki tudna erre kézzelfogható magyarázatot adni erre?

Amikor az MVM által kiállított számlát megkapjuk azon szerepel, hogy kb 4000 Ft-ot nyerek a rezsicsökkentéssel (kb 23%), akkor a kalkulációk szerint miért lesz ötszörös a villanyszámlám augusztus 1-től?


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...