Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Kicsit utánajártunk annak, hogy jön ki a 241 forintos villanyár kilowattonként mint ahogy annak is hogyan lehet a gáz 900 forint. Kiderült sehogy.

A Telex cikkezett arról, hogy a HUPX energiatőzsdén 1 MWh áram nagyjából 350 euró, vagyis 140 ezer forint, ebből az jön ki, hogy egy kWh áram 140 forint.

Azaz magasabb, mint a rezsiár (még úgyis, hogy abban már a rendszerhasználatot is kifizettük), de nagyon távol van attól a számtól, amit Gulyás Gergely mondott.

Ez még akkor is igaz, ha a forgalmi adó miatt egy nettó és egy bruttó ár szerepelt a számításunkban.

A miniszter által említett 240-es szint több mint másfélszerese a 140-esnek – ennyibe csak nem kerül a rendszer használata?

Ez is arra utal, hogy a politikusi matek szerint a rendszerhasználati díjat is az energia árának változásával szinkronban kellene emelni – ami elég nagy blődség.

Mellesleg a gáz köbméterenkénti ára sem stimmel. Az orosz importgáz köbméterenkénti ára valahol most 280 forint környékén van, de semmi esetre sem 900 forint magasságában.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...