Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Egész egyszerűen felfoghatatlan az a bejelentés amit Orbán Viktorék tettek, mely szerint ötszörösére fognak emelkedni a rezsi árak.

Mindezt a megszorító csomagot arra hivatkozva jelentették be, hogy veszélybe került Magyarország energiaellátása, így kénytelenek megemelni a rezsi árakat, hogy az emberek kevesebb energiát fogyasszanak és ahogy fogalmaztak: NE PAZAROLJANAK!

Kampó szövegnek jó, csak sajnos nem lehet ennyire egyszerűen ekkora vaskos hazugságot letolni az emberek torkán és méginkább nem az Európai Unióban.

Az Európai Bizottság ugyanis gyorsan kapcsolt és feltette a kérdést: Ha valóban vészhelyzet van, Magyarország azt miért nem jelezte az Uniónak, ugyanis ilyen esetekben van közösségi megoldás.

Segélyt kaphatunk szomszédos államoktól, de ami fontosabb, mivel az elektromos áram egy közös rendszeren van az egész Unió területén, így a szomszédos országokat is veszélyeztetheti, ha itthon elfogy az elektromosság.

Hogy miért nem jelezte a kormány Brüsszelnek? Nos ezt mindenkinek a fantáziájára bízzuk, mindenesetre a kormány most azt állítja fognak konzultálni a Tanáccsal.

Vélhetőleg azonban itt sokkal fontosabb, hogy a világpiaci áraknál jóval nagyobb összeget vasaljanak be a magyar választókon.

Egy biztos Brüsszel most csapdát állított, hiszen hamarosan színt kell vallania a kormánynak: valóban van-e energiaellátási probléma Magyarországon vagy nincs.

Ha pedig kiderül, hogy nincs, akkor mindenki számára nyílvánvalóvá válik, hogy ez egy újabb megszorító csomag, ami ugye “hiányzik a Fidesz szótárából” – ahogy azt Gulyás elmondta a kormányinfón.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: