Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mérő László matematikus most nagyon rájött valamire, amit változtatás nélkül közlünk:

A Magyar Kereskedelmi- és Iparkamara fizetett ellenség.

A több mint 400,000 KATA-s vállalkozás évente több mint kétmilliárd forint tagsági díjat fizet a Kamarának. Ennek fényében különösen felháborító a Kamara szerepe a KATA megölésében. Ne szépítgessük, nem átalakításában, hanem megölésében.

1973-ban Haraszti Miklós Darabbér című könyvében leírta azt a mondatot, amit a Vörös Csillag Traktorgyárban a melósoktól hallott, hogy „A szakszervezet fizetett ellenség”.

Lényegében ezért a mondatért 8 hónap börtönre ítélték, igaz, felfüggesztve. Ez változott: ma már nem gondolom, hogy e poszt kezdő mondatáért börtön fenyeget. De sajnos azt sem, hogy egy korrekt jogállamban élek.

Jogállamban adószabályokat év közben kedvezőtlenebbre változtatni elképzelhetetlen, ez a jogállam definíciójával ellenkezik.

Kíváncsian várom, hogyan magyarázzák meg az EU-nak ezt a lépést a magyar jogállamiságról épp mostanában tárgyaló képviselőink?

Az EU tárgyalói egészen biztosan rá fognak kérdezni, hogy hát ez meg mi? Korábban az ilyen apró részletek kívül estek a látókörükön, de sikerült elérnünk, hogy most már nem esnek kívül.

Az ilyen kérdésekre adott válaszok sikerességétől sokkal több pénze függ a kormánynak (azaz: nekünk), mint a KATA-soktól a változás után remélt teljes adóbevétel-növekedés!

A Kamara elnöke, Parragh László a 2020-as Befolyás-barométer szerint Magyarország 38. legbefolyásosabb embere. Mentalitásával évekkel ezelőtt volt szerencsém találkozni, amikor a Heves megyei Iparkamara meghívott, hogy a konferenciájukon tartsak egy előadást.

Pont Parragh előadása után került rám a sor, és a két előadás közötti rövid szünetben Parragh eligazított, hogy mit szeretne hallani a mesterséges intelligenciáról és szerepéről a magyar gazdaságban.

Előtte nem is ismertük egymást, mégis ellentmondást nem tűrő hangon, gyakorlatilag parancsot adott. Magamban megállapítottam, hogy egy kapitális nagy farok, aki ráadásul hülyeségeket beszél. Hogy nem tévedtem, azt mutatja a KATA megölésében betöltött szerepe.

A taxisokat egyből kivették a mostani törvénymódosítás hatálya alól. Jó okkal. Ők ugyanis 1990 őszén megmutatták, hogy képesek komoly felfordulást okozni, ha érdekeiket igazságtalan sérelem éri. Akkor az robbantotta ki a lázadást, hogy 56 forint lett a benzin, és a kormány nem tett semmit ez ellen.

Ez még 32 év után is hat: a benzinre ársapka került és a taxisok külön kérés nélkül is kimaradtak a KATA megöléséből. Tanuljunk tőlük, tanárok, tűzoltók, ápolók, KATA-sok!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: