Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A mai nappal megpecsételte a sorsát a kormány.

Emlékszünk azokra a hangzatos jelszavakra amelyek arról szóltak, hogy nem az emberekkel fizettetik meg a válság árát? Orbán és a teljes Fidesz amellett érvelt, hogy a multikkal és a nagyvállalatokkal kell megfizettetni a hiperinflációt.

Ehhez képest ma törvénybe foglalták 460 ezer ember ellehetetlenítését. A KATA törvény módósításával ugyanis eldőlt, hogy mostantól az egyéni vállalkozók bevételei csak és kizárólag magán személyektől származhatnak.

Hogy értsük: színházaknak, könyvkiadóknak sem lehet dolgozni ezentúl, de egy virágkötő iskoláknak sem csinálhat csokrot. A sor pedig hosszan folytatható.

Illetve ha valaki mégis mondjuk grafikusként cégeknek dolgozna be, vagy könyvelőként cégeket könyvelne más sokkal kedvezőtlenebb adózási nembe kerül. Ez pedig közvetlen megszorítás. Nem is akármekkora.

A KATA-n kívüli adózási havi szinten több százezer forint plusz adót jelent ezeknek az embereknek. Vagyis nagy részüknek fel kell adnia az eddigi munkáját.

Ez a burtális pénzbehajtás amit most a Fidesz és Orbán Viktor megtett ma nem más, mint a válság közvetlen a lakosságra hárítása. Vagy havi több százezret befizetsz adóban, vagy abba kell hagynod amit eddig tettél. Ez nem más mint zsarolás.

Ennek súlyos politikai következménye lesz, hiszen ezzel nyílvánvalóvá vált, hogy Orbánék hazudtak, nem csak a választások előtt, hanem közvetlen az emberek szemébe hazudtak a választások után is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: