Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenkit sokkolt és felháborított, hogy 460 ezer ember megélhetésével packázik a Fidesz.

A Telex szúrta ki, hogy kedden 10 órára egy Facebook-eseményben tüntetést hirdettek a Parlament elé a megváltoztatott kisadózó vállalkozások tételes adója, azaz a kata miatt, amit a tervek szerint kedden tárgyalnak, és nagy valószínűséggel el is fogadnak a képviselők.

A tüntetésre a cikk írásának pillanatában több mint ezerötszázan jelezték, hogy jelen lesznek, és több mint hatezren jelezték, hogy érdeklődnek iránta.

„Ez normális? Hogy mindenkit ki kell tiltani szinte a KATA-ból? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás! Szólaljunk fel emberek!”

– áll az esemény leírásában. A demonstráció Facebook-oldalát itt lehet elérni.

Mint korábban írtuk, a kormány a tervek szerint 18 millió forintra emelik a katás bevételi értékhatárt, és azok választhatják majd az új adózási formát, akik a lakosság részére saját szolgáltatást nyújtó, terméket értékesítő egyéni vállalkozók. (Ilyenek például a szépségipar dolgozói.)

Az új katásoknak így csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxis személyszállítást végzők, akiknél a kizárólag lakossági értékesítés a szolgáltatás jellegéből fakadóan a gyakorlatban megvalósíthatatlan lenne.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: