Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tagadhatatlan tény, hogy Orbán Viktor legnagyobb politikai ellenfele – akitől mind a mai napig retteg nem más mint

Gyurcsány Ferenc

A volt miniszterelnök közösségi oldalán most arról írt, hogy szinte biztosan belebukik ebbe a válságba az Orbán-kormány. Véleménye szerint:

2002-ben a kormányra készülő ellenzék Medgyessy Péter vezetésével sokat ígért. Túl sokat. Megnyerte (megnyertük) a választást, de Medgyessy elvesztette a kormányzást.

Mert a pénzdagály utáni pénzapály felőrölte a kormány népszerűségét és a kormányzás félidejében a kormányzó szocialisták a reméltnél sokkal rosszabbul szerepeltek az európa parlamenti választásokon.

Ez vezetett a kormány bukásához.

A következő kormányt én vezettem. Készültünk nagyobb átalakításokra, reformokra, de ahhoz felhatalmazás, választási győzelem kellett.

Adót csökkentettünk, nyugdíjat emeltünk. Győztünk. De amit a választási győzelemmel nyertünk a révén, annál többet veszítettünk a pénzügyek, a költségvetés rendbetételének vámján.

Fizettünk. Közösen.

A 2008-as világgazdasági válság más történet. A bajok okozói nem mi voltunk. De mert sérülékenyek voltunk, nekünk jobban fájt, mint a legtöbbeknek.

De cselekedtünk, keményen, tisztességesen. Még akkor is, ha akkor az a lemondásomhoz vezetett.

Orbán semmit nem tanult elődjei tévedéseiből. Mi több, fennen hirdette, hogy majd ő meghajlítja a valóságot.

Egyebek mellett adott hozzá unortodoxnak nevezett felelőtlen gazdaságpolitikát, fenntarthatatlan és igazságtalan gazdasági beavatkozások sorozatát.
Egy darabig ment a szekér. Most elakadt.

Mert a valóság nem hajlik.

A kérdés valójában csak az, hogy a kormányfő meddig tudja megúszni politikája teljes kudarcával való szembesülést. Most elég lesz-e a pávatánc, vagy eljött az igazság pillanata.
Nem kétséges: a végén veszíteni fog.

A valóság megmutatja, ki az úr a háznál.

És nem Orbán. Iszonyatos lesz az ébredés.

Mi megtanultuk a leckét. 2002 leckéjét, 2006 leckéjét, és 2022 más természetű leckéjét.

Készülünk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: