Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A növekvő infláció miatt az Aldi bejelentette, hogy az év eleji 8 százalékos béremelés után július elsejétől további 8-19 százalékkal emeli dolgozói fizetését – írja az RTL.hu.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint ez hiba, mert a több bérből többet lehet vásárolni, ami pedig növeli az inflációt.

Így jön létre az ár-bér spirálnak. Ez akkor oldódik meg, ha a bérek nem növekednek olyan tempóban, mint az infláció – mondta a miniszter.

“Itt nagyon nagy felelőssége van mindenkinek. A probléma az, hogy nem jegybankárok ülnek a Tescóban meg a többi helyen, lásd Aldiban. Az állam egyetlen dologgal tud példát mutatni: a közszférán, meg az állami cégeknek a bérezésén”

Pénteken reggel az állami rádióban Orbán Viktor is azt közölte, hogy nincs itt az ideje a béremeléseknek.

“Én értem, hogy hirtelen mindenki előáll igényekkel, részben fejlesztési, részben fizetésemelési igényekkel, ráadásul magasakkal: húsz, harminc, negyven százalékokról, meg duplázásokról beszélnek.

Próbálom elmondani ott is, meg itt is, hogy háborús helyzet van, és most mi nem támadunk, hanem védekezünk” – mondta.

Mindeközben az Országgyűlés kormánypárti többsége jelentős fizetésemelést szavazott meg a miniszterelnöknek

– emlékeztet a portál.

Orbán Viktor másfél millió forint helyett már három és fél milliót kaphat havonta, ami a képviselői tiszteletdíjjal együtt közel ötmillió forintos jövedelem lesz.

via: Szeretlek Magyarország


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: