Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Pest megyében gyakorlatilag Kelet-Afrikai állapotok alakultak ki, amit igen nehezen tudnak kezelni a fideszes városvezetők. Nézzük meg ehhez képest az “esetlen és alkalmatlan” Karácsony Gergelyt.

Szinte hihetelen képrosok játszódtak le több Pest megyei településen, ugyanis vízhiány alakult ki több városban. Lajtos kocsikkal biztosítják a vizet több helyen, miközben próbálják a vízhálózatot olyan állapotba hozni, hogy újra tudjon folyni a csapból a víz.

Ennek oka az elavult hálózat illetve az, hogy ezen települések vízrendszerei jóval kisebb lakosságszámra lettek tervezve megépítésükkor. Egy olyan település, ahol a rendszerváltás előtt 4 ezer ember lakott és 6 ezer főre tervezték a vezetékes ellátás infrastruktúráját ma van hogy 15-20 ezer embert kell hogy ellásson.

Miközben a vízhasználati szokások is megváltoztak. A probláma nem új keletű azonban rengeteg pénz kellene az infrastruktúra fejlesztéséhez, amelyet a települések önállóan nem tudnak megoldani.

Miközben a főváros környékén ilyen gondok vannak, Karácsony Gergely Budapesti főpolgármester előre tervezve az alábbi bejelentést tette:

Megújul Budapest vízhálózata! A jó minőségű és biztonságos víz óriási érték a klímaváltozás korában. Éppen ezért óriási dolog, hogy már a megvalósítási fázisba lépett az a projekt, amelynek keretein belül 2023-ig jelentősen megújul Budapest vízhálózata.

A beruházás során Dél-Pesten és Dél-Budán nagyátmérőjű hálózatfejlesztés történik, Duna alatti átvezetéssel, illetve felújítunk mintegy 60 darab kutat, amely a budapestiek vízellátását szolgálja. A projekt költsége összesen 20 milliárd forint, 85%-ban EU-s támogatásból 15%-ban pedig saját költségből valósítjuk meg.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...