Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ilyet a világ nem látott még.

Bevallom nem kedvelem Hadházy Ákost. Az eskütételtől való távolmaradását is egy álságos lépésnek tartom, amivel csak kitűnni akart az ellenzékiek közül, miközben azt a képmutató pózt vette fel, hogy egy másik napon letenni az esküt az az igazi ellenzékiség.

DE! Nagyon nincs rendben az, hogy Kövér László ennek a pótcselekvésnek okán megtfosztotta a megválasztott Hadházyt képviselői jogaitól. Nem szavazhat, nem ellenőrizhet intézményeket és nem kap fizetést.

A 444.hu szerint a Jobbik ennek az ügynek a kapcsán beállt Kövér László mögé.

A portál azt írja:

A Jobbik egyetért azzal a fideszes javaslattal, hogy „ha valaki szándékosan, politikai céllal bojkottálja” a parlamenti eskütételt, annak „legyen retorziója”, mondta Brenner Koloman, a párt vezérszónoka az Országgyűlésben.

A Brenner által Lex Hadházynak nevezett javaslat értelmében a megválasztott parlamenti képviselők nem kérhetnének tájékoztatást az állami szervek vezetőitől, és minősített adatokhoz sem férhetnének hozzá.

Ez egyetlen embert érint, Hadházy Ákost, aki nem vett részt a parlament alakuló ülésén, mert „nem kívánta legitimálni a tisztességtelen választás eredményét”. A független képviselő azóta jelezte, hogy letenné az esküt, ezt viszont Kövér László házelnök közel két hónapja nem engedi.

Brenner Koloman azt mondta, egyedül az a problémájuk az ötlettel, hogy nem tisztázza, meddig kell esküt tennie annak, aki a ciklus közben kerül be a parlamentbe. 

Forrás: 444


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: