Karácsony Gergely főpolgármesterjelölt MSZP-P - Fotó: KG közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Budapest szabad város. Budapest a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié! – ezzel nyitotta Facebook-bejegyzését Karácsony Gegely.

Budapest főpolgármestere a Meleg Büszkeség Hónapja tiszteletére kitűzte a szivárványos zászlót a budapesti városházára. Mint posztjában fogalmaz, “a világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie”.

De hogy így legyen valóban, azzal van még dolgunk. Nem a magánügyekkel, hanem a közügyekkel van dolgunk.

Elsőként és mindenek előtt a szabadsággal. Mert senki nem korlátozhatja a másik szabadságát anélkül, hogy azzal a magáét ne csorbítaná.

Amikor mindenki egyenlő bánásmódban részesül, amikor mindenki emberi méltósága, hite, vallása, meggyőződése, orientációja tiszteletben van tartva, akkor beszélhetünk szabadságról.

Amikor senkit nem érhet igazságtalan megkülönböztetés, akkor beszélhetünk az igazság érvényesüléséről.

Hogy minek teremti az embert a Jóisten, az nem érdem, ám az, hogy kész és képes kiállni a szabadságáért, a másokéval egyenlő jogaiért, az tiszteletet érdemel. Akik ezt teszik, ők mások szabadságát is védik

– írta a főpolgármester, aki bejegyzése szerint azzal a hittel tűzte ki az LMBTQ-zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes, hanem magától értetődő.

Mint emlékezhetünk, tavalyelőtt a kenyerét jelenleg a Mi Hazánkban kereső Novák Előd több zászlót is ellopott, az okozott anyagi kár miatt pedig vádat emeltek ellene.

Lehet, hogy érdemes őrt állítani a lobogó mellé, nehogy ismét megtörténjen a csúfság.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: