Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Aki nyilvános- vagy tömegrendezvényen vesz részt, az hozzájárul, hogy róla képek, videók készüljenek, és ezeket közzétegyék.

Egy módosítás értelmében a jövőben ez alól kivétel lesz, ha ott van a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök, ilyen esetben a többi résztvevő kérheti, hogy őt tegyék felismerhetetlenné.

A hvg.hu cikke szerint a kormány a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvénybe dugott el egy erről szólóü jogszabály-módosítást.

A módosítás logikája ezzel együtt nehezen értelmezhető, hiszen más közjogi méltóságok, állami tisztviselők, sőt hírességek, celebek is „számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg”, amelyeken kép- és hangfelvételek készülnek majd kerülnek közzétételre – jegyzi meg a cikk szerzője.

Egyáltalán nem világos, miért éppen – és miért csak – a miniszterelnök és a köztársasági elnök által meglátogatott rendezvények résztvevőit illesse meg plusz alapjogi védelem.

Mindenesetre ez praktikusan azt jelenti, hogy a Polgári törvénykönyv módosítása után közszereplőnek nem számító személyek, például a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc vagy Adnan Polat vállalkozók kérhetik, hogy a miniszterelnök részvételével rendezett eseményen készült képekről, videókról őket blőrözzék ki, tegyék a képmásukat felismerhetetlenné.

Így a jövőben előfordulhat, hogy egy, a miniszterelnök részvételével tartott fogadásról vagy átadó ünnepségről közzétett fotón a miniszterelnök mellett csak egy Mészáros Lőrinc alakú folt lesz látható.

via: HVG


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...

Itt a nagy bejelentés: Legendás műsor tér vissza az RTL képernyőjén

Az Activity rendkívüli népszerűségnek örvendett a TV2-n, ami később Extrém Activity néven került vissza a képernyőkre. A játékot Szulák Andrea irányította, majd a Life...

A fiatal Momentumos politikus felmosta a padlót Orbán feketeöves propagandistájával

 "A putyinista agyrém még nem ért el a mélypontra: Bencsik András szerint a magyar katonák rossz oldalon állnak Koszovóban" – írja posztjában Tompos Márton, a...