Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mindenki azt gondolja, hogy a Fidesz egy viták nélküli stabil párt? Tényleg? Nos mutatunk egy izgalmas történetet ennek megcáfolására.

Attól, hogy a Fideszben le vannak dugózva politikailag a konfliktusok, attól még kőkemény belharcok és széthúzás jellemzi a nagyobbik jobboldali kormánypártot. Ilyen csatatér kerület például Csepel, ahol Németh Szilárd a csepeli fideszes Borbély Lénárdot akarta megpuccsolni.

Így kért meg a Fidesz alelnöke, hogy áruljam el a Fideszt

– kezdte kedd délutáni Facebook-posztját Csepel alpolgármestere.

Ábel Attila már hetek óta árul el részleteket a Németh Szilárd és a kerület vezetése közt fennálló konfliktusról. A politikus a Népszavának úgy nyílatkozott, hogy a rezsibiztos arra kérte, segítsen neki megbuktatni a kerületvezetőt.

Most ennek részleteit tárta a nyilvánosság elé.

„Igen, a „szentélybe”, ahol a Facebookra kikerülő sok étel készül, és ahol Szilárd a politikai ügyeket is meg szokta beszélni. Ideges volt.

Így szólt: “Soha életemben nem csalódtam még akkorát emberben, mint a Borbély Lénárdban. Őt fogom polgármesternek jelölni, mert túl népszerű. De eldöntöttem, hogy megbuktatom.

Azt állította, hogy Lénárd a helyére tör, és választókerületi elnök akar lenni.

Erről konkrétan tudtam, hogy nem igaz, és el is mondtam neki. De hiába. Mert valójában az volt Szilárd baja – és ezt mindketten tudtuk -, hogy Lénárd Csepel polgármestere lett, a szó teljes értelmében.

Szilárd ne tedd ezt, mert mind megbukunk. Csepel szoci kerület, itt csak magunkat buktatjuk meg egy testvérháborúval. Te is belebuknál ebbe.

– feleltem neki.

Én ezt már eldöntöttem

– válaszolta újra.

Ábel Attila szerint Németh Szilárd azt várta, igent mond és csatlakozik hozzá. „Akkor már évek óta küzdöttem azért, hogy kisimítsam az ellentéteket közte és a polgármester között.

Két malomkő között őrlődtem. Mivel azonban nem mondtam Szilárdnak igent, azonnal ellenség lettem. Pár hét múlva már semmi nem voltam a Fideszben.

Tulajdonképpen vicces a történet: azért váltott le mindenhonnan, azért buktam meg a Fideszben, mert nem fordultam a Fidesz ellen” – magyarázta.

Hozzátette, Borbély Lénárd polgármestert azért nem szemtől szembe akarta megbuktatni, mert túl népszerű volt a Fideszben, sőt Csepelen is.

Éppen ezért Fidesz-alelnökként személyesen ajánlotta polgármester-jelöltnek azt az embert, akit közben minden erejével és minden elképzelhető módon próbált hátráltatni és hátba szúrni.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: