Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Komoly vagyonelemeket államosítana a Fidesz, amely jelenleg a fővárosi önkormányzat tulajdonában van. Bár korábban alkotmányellenes volt ez a gyakorlat, melyben ellentételezés nélkül foszná meg a kormányzat, most mégis megkísérlik.

Az RTL számolt be róla, hogy a kormány államosítana, majd az V. kerületnek adna három fővárosi kiemelt közterületet: a Podmaniczky Frigyes teret, a Vörösmarty teret és a Széchenyi István teret.

A portál szerint az elképzeléssel kapcsolatban azonban a Pénzügyminisztérium már jelezte, hogy alkotmányos aggályai lehetnek a lépésnek.

A közterületek államosításának hírére Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is reagált, a Facebookon azt írta:

„A Pénzügyminisztérium szerint alkotmányellenes. A fideszes alkotmánybíróság korábbi határozata alapján is nyilvánvalóan alkotmányellenes.

Sajtóhírek szerint a kormány mégis ellentételezés nélkül államosítaná Budapest három rendkívül fontos, ma a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő terét. (…) Mégis miért?

Mert az V. kerület olyan rohadt jól gazdálkodik a közvagyonnal? Tiborcz István üzlettársának Széchenyi téri szállodafejlesztését akarják kiszolgálni? Vagy megpumpolni a Vörösmarty téri árusokat?” – tette fel a kérdést Karácsony.

Vagy egyszerűen csak azt akarják mutatni, hogy mindent megtehetnek, és még a tulajdonhoz való jog sem tartja vissza őket ettől? Mégis, mi lesz a következő? Kinek a tulajdonát fogják elvenni legközelebb?

– írta a főpolgármester, aki hozzátette, ha a törvényt valóban benyújtják és elfogadják, akkor természetesen perelni fognak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...