Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP Magyarország európai uniós ügyészséghez történő csatlakozásáról nyújt be ismét országgyűlési határozati javaslatot a parlamentnek

– közölte az ellenzéki párt társelnöke, országgyűlési képviselője pénteken.

Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón döntő problémának nevezte a mostani gazdasági válság idején, hogy nem érkezenek az uniós források Magyarországra, mert – mint mondta – a Fidesz nem akar antikorrupciós intézkedéseket tenni.

Szerinte az eddigi uniós pénzek jelentős részben az oligarchákhoz mentek és nem a kisvállalkozókhoz vagy a magyar családokhoz.

Az ellenzéki politikus azt mondta, nemcsak a jóléti intézkedéseket tartják fontosnak ebben a válságos helyzetben, hanem hogy az uniós támogatások megérkezzenek, ezért nyújtják be a határozati javaslatot.

Ha nincs takargatnivalója a Fidesznek, akkor nem kell félnie ennek a javaslatnak a támogatásától – tette hozzá.

Kunhalmi Ágnes a gazdasági válság egyik okának az orosz-ukrán háborút tartotta, de szerinte már a háború előtt sem volt rózsás helyzetben a magyar gazdaság.

A képviselő helyeselt minden olyan jóléti intézkedést, például a rezsicsökkentést, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, amely segíti a magyar embereket.

Hozzátette: ezt a segítséget azonban „az infláció megeszi”. Szükség lenne az „örök rezsicsökkentés” programjának, a lakóépületek szigetelésének, korszerűsítésének megvalósítására, valamint 20 ezer forintos élelmiszerkupont kellene bevezetni az arra rászorulóknak – ismertette a szocialisták javaslatait.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Kést rántott egy idős nő Orbán Viktor születésnapján

Csak úgy áradt a keresztényi szeretet a szentmisén. A Gulyáságyú Média hírportál beszámolója szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) eljárást kezdeményezett egy idős nő ellen, aki...

Újabb adóemelést jelentett be a kormány – sokaknak fog fájni

A 2024-es esztendőre szóló adócsomagot benyújtotta a kormány - értesült a HVG. Ezt az új intézkedést sokan kormányzati megszorítócsomagként értékelhetik, mivel számos területen érinti a...

Itt a nagy bejelentés: Legendás műsor tér vissza az RTL képernyőjén

Az Activity rendkívüli népszerűségnek örvendett a TV2-n, ami később Extrém Activity néven került vissza a képernyőkre. A játékot Szulák Andrea irányította, majd a Life...