Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Csütörtökön levelet küldött az ügyfeleinek a Ryanair, hogy az utasokra terheli a kormány által kirótt a légitársaságokra kirótt különadót ezzel pedig bebizonyosodott, hogy a nagy cégek igen is továbbhárítják az ügyfelekre Orbán megszorító csomagját.

Magyarország 2022. június 4-én új légiforgalmi adót vezetett be a Magyarországról 2022. július 1-jén vagy azt követően induló járatok utasaira.

Ez azt jelenti, hogy még abban az esetben is, ha június 4-e előtt készült a foglalás, de a járat Magyarországról július 1-jén vagy azt követően indul, ezt az új adót ki kell fizetni a magyar kormány részére

– kezdi az ügyfeleinek küldött levelét a Ryanair.

Mint az a pünkösdi hétvégén közzétett részletszabályokból kiderült, Európán belül a különadó összege 3900 forint (nagyjából 10 euró) utasonként. Európán kívül úticélokra 9750 forint a pluszteher.

A Ryanair most jelezte, hogy mivel a légitársaságok és az utasok nem kaptak időben információt erről az adóról, az esedékes adó összegével megterhelik a bankkártyákat a már megváltott repülőjegyek esetében is.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: