frizbi forgatás bokros lajos
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vajda Zoltán a Facebook-oldalán közzétett szerdai videójában úgy értékelt, hogy az Országgyűlésnek kedden benyújtott büdzsé bődületes megszorítást tartalmaz, hiszen jelentősen nagyobb bevétellel és jelentősen kevesebb kiadással számol, mint idén, és szerinte a kettő különbsége nem tud más lenni, mint megszorítás.

Tizenöt Bokros-csomaggal egyenlő mértékű megszorítást tartalmaz a 2023-as költségvetés az Országgyűlés költségvetési bizottságának MSZP-s elnöke szerint.

Az ellenzéki képviselő úgy látja, hihetetlen bizonytalan lábakon áll a törvényjavaslat, mivel 2023-ig még jelentősen változhat a világpiaci és a magyar gazdasági környezet is.

Talán okosabb lett volna nyár végén, ősszel benyújtani a jövő évi költségvetést – jegyezte meg.

Szerinte borzasztóan kicsi tartalékkal tervezték a büdzsét, és az is nagy bizonytalansági tényező, hogyan alakul Magyarország vitája az Európai Unióval.

Ahhoz, hogy megérkezzen az EU-tól a tervezett 2000 milliárd forint, antikorrupciós intézkedéseket kell tennie a kormánynak – mondta.

A szocialista politikus állítja, az adóemeléseket az emberek is érezni fogják

Vajda Zoltán optimistának tartja a makroszámokat, és nem látja tarthatónak a jövő évi 5,2 százalékos inflációt.

Azon véleményét is hangoztatta, hogy az adóemeléseket a kis- vagy a nagyvállalkozók át fogják hárítani az emberekre, de közvetlenül az embereket érintő adóemelés is lesz, hiszen a fogyasztási adókból 17 százalékkal többet terveznek jövőre, mint idén.

A bizottsági elnök szerint a 2023-as költségvetés vesztese a szociális terület, a nyugdíjak és az egészségügy. Az idei 24,6 százalék helyett jövőre jóléti kiadásokra a GDP 23,6 százalékát tervezik költeni, ez a szám 2010-ben 31 százalék volt – mondta.

Vajda Zoltán beszélt arról is, nem látja igazolva a törvényjavaslatban azt a kormányzati állítást, hogy a minisztériumokon spórol. 2022-ben több mint 7500 milliárd forintot fordítottak a minisztériumokra, 2023-ban közel 9200 milliárd forintot fognak – mutatott rá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...