Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Még a bajsza is belekonyult, de igaza van az ukránoknak.

Nem mindennapi dolog történt, ugyanis a közösségi médiában magyar nyelven üzent Kövér Lászlónak Volodomir Zelenszkij személyes tanácsadója Mihajlo Podoljak.

Podoljak magyarul (pár apróbb nyelvi hibával) osztotta meg üzenetét Twitteren, vette észre a 444:

“Az európai család »egyetlen« problémás országa, Kövér László úr, Magyarország, amely megakadályoz bármilyen reakciót Oroszország rémtetteire Ukrajnában.

A hivatalos Budapest ne kérkedjen kannibál álláspontjával. Az ilyen kijelentések nem díjazza a történelem.

De a kéziratok nem égnek el. Az orosz hóhérok ölnek, erőszakolnak és városokat pusztítanak el.

Zelenszkij elnök a népéért küzd. Európa pedig segít és adja a lőszereket. Magyarország szándékosan olaj mézeskalácsra váltja az elhunyt ukrán gyerekek lelkeit. Szégyen”.

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a napokban úgy nyilatkozott Zelenszkijről, hogy az ukrán elnöknek “személyes, pszichés problémája” van.

Erre reagálva az ukrán külügyminisztérium jelentést kért Kövér mentális állapotáról, hogy annak fényében tudjanak viszonyulni a nyilatkozataihoz. De reagált az ukrán elnöki hivatal is:

“Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a beszédéről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész” – írta Andrij Szibiha, a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője.

via: Telex


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: