Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megrázó vallomást tett a frissen elhunyt Moldova György özvegye számol be róla a blikk.hu

A számos díjjal elismert, népszerű író életének 89. évében távozott közülünk, otthonában érte a halál.

Özvegye, a szerkesztő Palotás Katalin – akivel mindössze pár hónapja kötötték össze hivatalosan is az életüket – megható, és egyben megrázó vallomást tett az író utolsó napjairól.

“Nem fogom föl, hogy nincs többé, jóllehet a számára már megváltás volt a halál. Kilenc napja már eszméletlenül feküdt itthon. Ültem az ágyánál, a szeme nyitva volt, és beszéltem hozzá.

Tudtam, hogy bármikor bekövetkezhet a vég, mert egy orvos barátunk itt volt, megvizsgálta s azt mondta: menthetetlen.

Alighanem egy enyhe sztrókot kaphatott, mert mielőtt elvesztette az eszméletét, már furcsa dolgokat mondott. Rémülten, aggódva figyeltem, hogy aztán egyszer csak azt mondja nekem:

 Csodálatos volt az a néhány veled töltött hónap, csodálatos volt az életem utolsó, legeslegutolsó része…”

– idézte fel a fájdalmas, és egyben még friss utolsó élményeket a gyászoló özvegy. Azt is elárulta: bár ez elképesztően nehéz volt neki, mindenképpen férje mellett akart lenni az utolsó napokban.

“Egészen megdöbbentő, hogy ezek voltak az utolsó szavai hozzám. Aztán már soha többet nem szólalt meg.

Nem engedtem, hogy kórházba vigyék (…). Itt éltünk, így, együtt, kilenc napig, lét és nemlét között és én mindig odaültem mellé, és nyugtattam őt, beszéltem hozzá.

Aztán szombaton délelőtt, pontban fél tizenkettőkor meghalt és a fájdalom mellett szinte megkönnyebbültem, mert az utolsó két napban már szenvedett, nagyon nagyon szenvedett ez a drága ember…”

– zárta sorait.

Moldova György Magyarország legnépszerűbb kortárs íróinak egyike volt; halála nem csupán gyászoló szeretteiben, de az irodalmi szcénán is hatalmas űrt hagy.

Forrás: Blikk.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: