Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Brutális megszorításra készül a kormány, de ha már arra járnak, akkor Budapestet is most már teljesen ellehetetlenítik.

Nagy mértékben szigorítaná a kormány azok körét, akik hozzáférhetnek a jövőben a rezsicsökkentéshez. A kis és középvállalatok a jövőben nem részesülhetnének a rezsicsökkentésből a tervezet szerint. De az önkormányzatok sem. Ez pedig a legbrutálisabban Budapestet érintené.

„Meg kell védenünk Budapestet a rezsicsökkentés megszüntetésének hatásaitól!” – erről már Karácsony Gergely nyilatkozott közösségi oldalán. A Főpolgármester szerint:

„Lehet játszadozni a szavakkal, de a hétvégén bejelentett intézkedéscsomag pontosan az, aminek látszik: brutális megszorítás.

Szemben a kampányszlogenekkel és az ellenzék szapulására elfecsérelt propagandával, az Orbán-kormány jelenlegi formájában felszámolta a rezsicsökkentést.

Tette mindezt előzetese egyeztetés és hatástanulmányok megismertetése nélkül” – írta Karácsony.

A főpolgármester szerint nem igaz Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter azon állítása, ami szerint a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat.

„A járvány, a válság, a háború és a foglalkoztatási gondok által meggyötört vállalkozások ennek hatásait áremelkedésekkel tudják csak kezelni, ez tovább gerjeszti az inflációt, vagyis a most bejelentett kormányzati megszorítások mindenkit érinteni fognak” – írta.

„Azt kértük a kormánytól, hogy bővítse, és ne szűkítse a rezsicsökkentés hatálya alatt lévő területeket. Egyik ilyen szektor a közösségi közlekedés, ahol egyszerre jelenik meg az üzemanyag árának növekedése miatti teher, valamint a villamosenergia és a földgáz árának drasztikus emelkedése miatti többletköltség.

Ez 20 milliárd forint körüli többletet is jelenthet 2022-ben az előző évhez képest” – tette hozzá.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: