Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elég homályos egyenlőre amit a kormány bejelentett, de ha a legrosszabb forgatókönyvet ültetik át a törvénybe csaknem félmillió magánszemélynek is megszűnhet a rezsicsökkentés.

A kormány bejelentése alapján ugyanis a “a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat” – ebbe a körbe pedig beleérthetik a KATA szerint adózó vállalkozókat is.

Már így is jelentős büntetőadó sújtja a KATA szerinti adózókat, valamint Parragh László már felvetette az adónem eltörlésének lehetőségét is. Ma Magyarországon mindegy 450 ezer ember egyéni vállalkozó.

A történetet árnyalja az a kép, amiért arra a következtetésre lehet jutni, hogy a KATA szerint adózók is az érintetti kör részei lehetnek, ugyanis rendszerint a lakóhelyükre van bejelentve a székhelyük, ami miatt így is rengeteg szolgáltató cégként, nem pedig lakossági felhasználóként kezeli a kisvállalkozókat.

Ilyen például a Katasztófavédelem, akik nem végeznek lakossági sormunkát kéményseprés esetében a KATA-s egyéni vállalkozóknál.

Ha a rezsicsökkentést megvonják tehát a kisadózó vállalkozóktól és a miniszer szavait így kell érteni, nos 450 ezer ember rezsiszámlái emelkednek meg brutálisan.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter állítása szerint ugyanis a kis- és középvállalatok, valamint az önkormányzatok jelentős része ki tudja termelni a nagyobb energiaszámlákat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: