Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából november 25-30. között 1003 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében egy százalékpontot növekedve, 31 százalék.

A  MSZP-P  támogatottsága az összes megkérdezett körében változatlan, 8 százalék.

A Jobbik összes megkérdezett körében mért támogatottsága egy százalékot növekedve, 6 százalék.

A DK támogatottsága az összes megkérdezett körében változatlan, 11 százalék.

A Momentum támogatottsága az összes megkérdezett körében szintén változatlan, 4 százalék.

A Mindenki Magyarország Mozgalom (MMM) az összes megkérdezett körében mért támogatottsága kettő százalékot csökkenve, 1 százalékon áll.

Az “összefogás szavazó” aránya az összes megkérdezett körében 7 százalék, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 12 százalék.

Az LMP mozgalom támogatottsága 1 százalék. A bizonytalanok aránya pedig 30 százalék.

Tudjuk, hogy a Mindenki Magyarország Mozgalom (MMM) nem párt így nem tud indulni a következő választáson, azonban a kérdezési technikánkból következően (nyitott kérdezés: tehát a megkérdezettek nem egy általunk összeállított zárt lista elemeit választhatják csak) felkerülhetnek a pártok támogatottságát mutató ábrára.

Csakúgy, mint a fentebb részletezett “összefogás szavazó” 2020 szeptemberétől, és – az akkor még – “Momentum Egyesület” 2017 februárjában.

A mostani eredmények azt mutatják, hogy a nagy fellángolás az ellenzéki előválasztást követően jelentősen enyhült, az MMM támogatói az „összefogás” szavazóihoz kerültek, illetve a Jobbikhoz fordulhattak.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: