kisnyugdíjas - Fotó: ATV
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Mivel a kormány nem emeli a minimálnyugdíjat, könnyen elveszthetik ehhez igazodó szociális támogatásukat azok, akiknek nő a nyugdíja

 

Mivel a kormány nem emeli a minimálnyugdíjat, könnyen elveszthetik ehhez igazodó szociális támogatásukat azok, akiknek nő a nyugdíja, azaz sokkal többet vesztenek a réven, mint amennyit nyernek a vámon.

 

Margit néni 37 évet dolgozott gyógyszertárban, aztán két infarktus után elköszöntek tőle. Leszázalékolták, így tavaly valamivel több, mint 43 ezer forintot kapott havonta. Mivel ez nem haladta meg a 28 500 forintos minimálnyugdíj 150 százalékát, jogosult volt a közgyógyellátásra: gyógyszereinek megvásárlásához havi hatezer forintot kapott – írja a Népszava.

 

– A nyugdíjemelés nekem egy bő ezrest hozott havonta, összességében azonban ötezer forint mínuszt – mondja az asszony. – Mivel kicsúsztam a 150 százalékból, elbuktam a támogatást. Először az önkormányzatnál próbálkoztam, de azt mondták, nem tehetnek semmit. Javasolták, hogy írjak egy kérvényt a kormányhivatalnak. Megtettem, ám elutasítottak. Amikor pedig bementem személyesen Kaposvárra, úgy beszéltek velem, mint egy kutyával.

 

Forrás: Népszava / Napi.hu / BalraMagyar

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: