A kormány megint a legkiszolgáltatottabbakba rúgott hatalmasat


kisnyugdíjas - Fotó: ATV
Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Mivel a kormány nem emeli a minimálnyugdíjat, könnyen elveszthetik ehhez igazodó szociális támogatásukat azok, akiknek nő a nyugdíja

 

Mivel a kormány nem emeli a minimálnyugdíjat, könnyen elveszthetik ehhez igazodó szociális támogatásukat azok, akiknek nő a nyugdíja, azaz sokkal többet vesztenek a réven, mint amennyit nyernek a vámon. 

Margit néni 37 évet dolgozott gyógyszertárban, aztán két infarktus után elköszöntek tőle. Leszázalékolták, így tavaly valamivel több, mint 43 ezer forintot kapott havonta. Mivel ez nem haladta meg a 28 500 forintos minimálnyugdíj 150 százalékát, jogosult volt a közgyógyellátásra: gyógyszereinek megvásárlásához havi hatezer forintot kapott – írja a Népszava.

 

– A nyugdíjemelés nekem egy bő ezrest hozott havonta, összességében azonban ötezer forint mínuszt – mondja az asszony. – Mivel kicsúsztam a 150 százalékból, elbuktam a támogatást. Először az önkormányzatnál próbálkoztam, de azt mondták, nem tehetnek semmit. Javasolták, hogy írjak egy kérvényt a kormányhivatalnak. Megtettem, ám elutasítottak. Amikor pedig bementem személyesen Kaposvárra, úgy beszéltek velem, mint egy kutyával.

 
Forrás: Népszava / Napi.hu / BalraMagyar

 


 


Tégy a kormánypropaganda ellen:
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.

Mit gondolsz erről a hírről?

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük