Ungváry Rudolf - Fotó: litera.hu
A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  
Függetlenül az olyan kirohanásoktól, amiket a retorika törvényei szerint megengedtem magamnak annak idején, félénk vagyok. Ez az egyik oka annak, hogy se egy fideszessel, se a kommunista uralom idején egy kommunistával érdemben nem mertem beszélgetésbe elegyedni. Amikor megbuktak, akkor könnyebb dolgom volt… – jelentette ki Ungváry Rudolf író.

Ungváry szerint a jelenlegi rendszer aljasabb, mint a nyilasuralom volt, és szomorúan veszi tudomásul, hogy egyedül maradt véleményével.

“Ez a rendszer azonban a demokrácia álarcát ölti fel, és ettől úgy tűnik a mainstream képviselőinek, hogy „sérültek a demokrácia törvényei. Sérültek a fenét, nincsenek! Ami van, az csak a látszat. És vannak olyan körülmények, amikor ezt egyértelműen ki kell mondani.”

A beszélgetésben szóba kerül Ungváry Balatoni nyaraló című új könyve, hogy már 83 éves, biciklizik, evez, síel, sífut, és még semmi kedve meghalni. A haláltól borzalmasan fél.


Kövess minket facebookon is


Persze inkább attól félek, hogy milyen lesz az utolsó szakasz. Minél idősebb az ember, annál gyakrabban tapasztalja meg a környezetében ezt a folyamatot, és nem tudom, mitől függ, hogy valakinél borzalmas, másnál meg nem.

Ungváry egy részen arról kezd beszélni, hogy “kódolva volt a nyugati tömegdemokráciában, hogy megismétlődjék mutáns formában a klasszikus fasizmus, és megjelennek előttünk az egykori fasiszták mai klónjai, akiknek természetesen fogalmuk sincs erről, hiszen a klón épp attól klón, hogy nem tudja magáról, micsoda”.

A tájékozatlan szavazók így azokat választják meg előbb-utóbb, akik a demagógiájukkal megtévesztik őket. A tömegdemokrácia tehát szükségszerűen fordul előbb-utóbb diktatúrába.

Az író szerint ez mára vált csak aktuálissá, mert az első világháborúig nagyon erős tekintélyuralmi struktúrák működtek a liberális demokráciákban is, az uralkodó elit tehát mindig meg tudta akadályozni az ostobák lázadását az okosokkal szemben.

Egy kérdést és választ szó szerint idézünk:

A beszélgetés elején tett egy nagyon erős állítást, miszerint a NER aljasabb rendszer, mint a nyilasuralom volt. Ezt tényleg komolyan gondolja? Hisz akkoriban nyílt terror és népirtás zajlott, embereket kínoztak és lőttek a Dunába faji alapon.

Ungváry: A rendszer mögé kell tudni látni, és akkor észrevesszük, hogy most is a vezérelv, a tekintélyelv, a kirekesztés és az akarat elve érvényesül, és az összes demokratikus intézményt totálisan megszállták.

Na nézzük csak, A liberalizmus a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul. Tehát Orbán azért ellenzi a liberalizmust, mert az a sötét szándék vezérli, hogy megfossza a magyar embereket a szabadságjogaiktól és a törvény előtti egyenlőségtől. A magyar emberek szabadságjogaiktól és törvény előtti egyenlőségétől való megfosztása, pedig nem más mint diktatúra, amely nem mellesleg ellentétes az Európai Unió Szerződése 2. cikke előírásával is. Magyarországon a demokratikus jogállamnak már csak a formai elemei vannak meg amiknek a tartalmát a Fidesz nevű bűnszervezet már réges-régen kiüresítette, amikor az alkotmánybíróságra, az ügyészségre, az összes hatóság élére és a rendes bíróságok vezetői pozíciójába Orbán emberei kerültek kinevezésre. A diktatúrára pedig a Fidesz nevű bűnszervezetnek azért van szüksége, hogy a közpénz és közvagyon ipari méretű szabad rablását büntetlenül folytathassák.


Lemarad a valódi ellenzéki hírekről? Iratkozzon fel a hírküldőnkre, kezdésnek kattintson erre a képre. A felugró chat ablakban ha alul megjelenik az “Indítás” gomb megnyomása után írja be, hogy “ellenzéki vagyok” és küldje el nekünk.


Teljesen igaza van Ungváry Rudolfnak. Már akkor igaza volt, mikor olyan 2011 körül fasisztoidnak nevezte a rendszert, de akkor még sok, eltartott kisujjú széplélek csak szenvelgett miatta, hogy milyen csúnya ez a szó, ez csak autokratikus tendenciát hordozó rezsim. Kialakult fasizmust már nem nehéz észrevenni, csak kezdetben, a lopakodó időszakában nehéz.

Forrás: 24.hu / BalraMagyar 

 


A kormánypropaganda mindenhová eljut. Ez a cikk viszont csak akkor, ha megosztod!
  •  

Nem jutnak el Önhöz a legfrissebb ellenzéki hírek?

Nem véletlen.

A kormánypropagandának az a célja, hogy minél kevesebbekhez szóljon az ellenzék. Töltse le mobiltelefonjára ingyenes hírküldő szolgáltatásunkat, hogy közvetlenül kapcsolatban maradhassunk.

Ide kattintva letöltheti!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here