Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A kegyelmi botrány alanya K. Endre eddig kerülte a nyílvános megszólalás lehetőségeit, most azonban olyan, hajmeresztő dolgokat mondott, amelyet biztosan nem lesz könnyű megemésztenie senkinek.

K. Endre, a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettese hálás Varga Juditnak és Novák Katalinnak a döntésükért – számolt be a nyilatkozatról az ATV.

Ahogyan arról beszámolt az ATV, terjedelmes interjút adott pár napja Balog Zoltán a 777 portálnak, ahol beszél többek között arról, hogy ő járt közben K. Endre ügyénél Novák Katalinnál, és nem érzi azt, hogy bűnt követett volna el, amikor kegyelmet kért K. Endrének.

A Blikk most meg tudta szólaltatni K. Endrét is, aki így reagált a püspök szavaira:

“Balog Zoltán püspök úr azon nagyon kevés közismert személyek közé tartozik, aki az ellenem gerjesztett lincshangulatban továbbra is nyíltan felvállalja a véleményét, kiáll az ártatlanságom mellett.

A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében”.

Hozzátette azt is, hogy:

“az is megfelel a valóságnak, hogy az igazamért küzdő embernek tart, mivel az is vagyok. Minden korábbi nyilatkozatomat fenntartom.

Az ügyészség vádat emelt ellenem anélkül, hogy rendőrségi meghallgatáson vettem volna részt.

Az ítéleti tényállást megalapozó tényeket olyan, egymással és önmagában is ellentmondásban álló, több esetben közvetett tudomással bíró tanúktól származó tanúvallomásokból építette össze az ügyészség, majd a bíróság, amelyek nem álltak össze olyan zárt láncolattá, amely alapján kétséget kizáró bizonyossággal meg lehetett volna állapítani a bűnösségemet. Két közvetlen tanú egybehangzóan azt nyilatkozta a bíróságon, hogy rájuk nézve semmilyen kényszerítő hatást nem gyakoroltam.

Végtelenül sajnálom a kegyelemadókat, hogy le kellett mondaniuk, ugyanakkor hálásan köszönöm a döntésüket. Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel.”

Szólj hozzá!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: