Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a kegyelmezési jog gyakorlatának felülvizsgálatára.

A párt azt akarja elérni, hogy az újonnan felállított bizottság vizsgálja felül a Novák Katalin köztársasági elnök által gyakorolt egyéni kegyelmek miniszteri előkészítését és ellenjegyzési gyakorlatát.

Mindezeket azután jelentette be a párt, hogy sajtóinformációk szerint Novák Katalin köztársasági elnök a tavalyi pápalátogatás alkalmával elnöki kegyelemben részesített egy illetőt, aki

– többek között az MSZP közleménye szerint –

“p@Đofil bűncselekmények eltitkolása érdekében több személyt is megpróbált megvesztegetni, őket hazugságra kényszeríteni most újabb ügy került napvilágra.

Az MSZP közleményt tett közzé, amelyben azt írják, „nem volt kötelező a kegyelmi kérvényt elfogadni, és nem volt kötelező a kegyelmi döntést ellenjegyezni”.

A párt álláspontja szerint azzal, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter ellenjegyezte Novák Katalin kegyelmi határozatát, a kormány átvállalta a döntéssel kapcsolatos politikai felelősséget, amivel „el kell számolnia az Országgyűlés előtt”.

Az ellenzéki erők holnap egyébként hatalmas tüntetést szerveznek, melyben Novák Katalin és Varga Judit lemondását követelik.

Részletek itt (kattintson)


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: