Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

“Ha kimondod az igazságot, hogy Kozma Ákos ombudsman néma, hogy az alapvető jogainak védője nem végzi a dolgát, eljárást indítanak ellened”

– kezdi Facebook-bejegyzését a Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselője, azzal kapcsolatban, hogy egy korábbi akciójával kapcsolatban eljárást indítottak ellene.

A Momentum politikusa még januárban láncolta le az Ombudsman épületét azért, mert szerinte az irodáját minden további nélkül be lehet zárni az érdemi munkavégzés hiánya miatt.

Lőcsei szerint kozma Ákos csendben maradt amikor nem vizsgáltatta felül a “lex Gyöngyöspata” törvényt az Alkotmánybírósággal, amikor  számon kellett volna kérnie az egyértelműséget a homofób propagandatörvény szövegén,

amikor a magyarországi cigányságot kollektíven éri hátrányos, rasszista megkülönböztetés, amikor törvénymódosítással csorbították a szociális biztonsághoz fűződő állampolgári alapjogot, amikor elvették a tanárok sztrájkjogát.

“De én nem félek, játsszuk le őszintén! Lemondok a mentelmi jogomról abban az eljárásban, amit ellenem indítottak” – zárja bejegyzését Lőcsei.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: