Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Botrányos mondatokat mondott el Orbán embere abban az interjúban, ahol a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tiltakozó akciójáról beszélt.

Takács elmondása szerint ő lett volna a legboldogabb, hogyha januártól meg tudják emelni az ápolók bérét, de mivel „az országnak járó uniós forrásokat visszatartják”, az országnak ezt is az önerejéből kell megoldani – szemlézi a Népszavának adott államtitkári interjút a HVG.

Az államtitkár hozzátette azt, hogy a hosszú várólisták és az osztálybezárások oka nem az orvoshiány, hanem az ellátásrendszer hibája.

„Van elég orvos a rendszerben, akár jelentősebb túlmunka nélkül is működőkőképes lehetne, ha nem lennének rosszul elosztva az erőforrások” – mondta.

Arról, hogy az orvosok a most meghirdetett tiltakozó akcióban felmondják a túlmunka szerződéseiket, Takács nem gondolja, hogy a jó irány.

„Ha én lennék az orvosi kamara, végiggondolnám. És azt mondanám, hogy gyerekek, azért valljuk be, hogy itt vannak olyanok, akik a paraszolvencia kivezetése után nagyon látványosan elvesztették a munkakedvüket.

És mi, a többség dolgozunk helyettük. Ahelyett, hogy azt mondanánk, keressen egy kicsit kevesebbet, aki látványosan elvesztette a munkakedvét”

– fogalmazott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Friss részletek derültek a műtőasztalon meghalt nő ügyében: összecserélhettek két üveget

Műtősök és egy szakorvos ellen emeltek vádat Baranyában, mivel sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták át egy beteg feltárt hasüregét a műtőben. A szigetvári kórházban történt a...

Az MSZP szerint a kormány a háziorvosokat kezte el terrorizálni

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy háziorvosokat vegzáljanak, bírsággal és a működési engedélyük visszavonásával fenyegessenek azért, mert nem hajlandóak önként vállalni az új ügyeleti rendszerben...

Drága árat fizethet: Orbán véletlen elszólta magát

Orbán Viktor a mostani brüsszeli EU-csúcson ismét szabad utat engedett az Oroszország elleni szankcióknak, hiszen ő is támogatta az Európai Tanács újabb szankciókat előkészítő...