Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Botrányos mondatokat mondott el Orbán embere abban az interjúban, ahol a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tiltakozó akciójáról beszélt.

Takács elmondása szerint ő lett volna a legboldogabb, hogyha januártól meg tudják emelni az ápolók bérét, de mivel „az országnak járó uniós forrásokat visszatartják”, az országnak ezt is az önerejéből kell megoldani – szemlézi a Népszavának adott államtitkári interjút a HVG.

Az államtitkár hozzátette azt, hogy a hosszú várólisták és az osztálybezárások oka nem az orvoshiány, hanem az ellátásrendszer hibája.

„Van elég orvos a rendszerben, akár jelentősebb túlmunka nélkül is működőkőképes lehetne, ha nem lennének rosszul elosztva az erőforrások” – mondta.

Arról, hogy az orvosok a most meghirdetett tiltakozó akcióban felmondják a túlmunka szerződéseiket, Takács nem gondolja, hogy a jó irány.

„Ha én lennék az orvosi kamara, végiggondolnám. És azt mondanám, hogy gyerekek, azért valljuk be, hogy itt vannak olyanok, akik a paraszolvencia kivezetése után nagyon látványosan elvesztették a munkakedvüket.

És mi, a többség dolgozunk helyettük. Ahelyett, hogy azt mondanánk, keressen egy kicsit kevesebbet, aki látványosan elvesztette a munkakedvét”

– fogalmazott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Újabb megszorítást leplezett le az MSZP – Orbánék ismét ordenáré módon hazudtak az embereknek

Az MSZP szerint januártól túladóztatná az autósokat a Fidesz, mivel egy liter benzin esetében 16,5 forinttal, egy liter gázolajnál 18,6 forinttal több adót szedne...

Kínos kérdések merültek fel a tárgyalóteremben: Újra felmerült Varga Judit neve a Völner-Schadl perben

Kedden a Fővárosi Törvényszéken folytatódott tovább  a Schadl-Völner nevével fémjelzett korrupciós botrány tárgyalása. F. Vivien, a vád koronatanúja kerül a bíróság elé - számolt...

Fontos: Hatalmas bajban lesznek a nyugdíjasok a szakértő szerint

Farkas András nyugdíjszakértő a Portfolio.hu-nak nyilatkozva rámutatott: a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlannak bizonyul, jellemző rá a kaotikusság és az átláthatatlanság. Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ)...