Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Botrányos mondatokat mondott el Orbán embere abban az interjúban, ahol a Magyar Orvosi Kamara (MOK) tiltakozó akciójáról beszélt.

Takács elmondása szerint ő lett volna a legboldogabb, hogyha januártól meg tudják emelni az ápolók bérét, de mivel „az országnak járó uniós forrásokat visszatartják”, az országnak ezt is az önerejéből kell megoldani – szemlézi a Népszavának adott államtitkári interjút a HVG.

Az államtitkár hozzátette azt, hogy a hosszú várólisták és az osztálybezárások oka nem az orvoshiány, hanem az ellátásrendszer hibája.

„Van elég orvos a rendszerben, akár jelentősebb túlmunka nélkül is működőkőképes lehetne, ha nem lennének rosszul elosztva az erőforrások” – mondta.

Arról, hogy az orvosok a most meghirdetett tiltakozó akcióban felmondják a túlmunka szerződéseiket, Takács nem gondolja, hogy a jó irány.

„Ha én lennék az orvosi kamara, végiggondolnám. És azt mondanám, hogy gyerekek, azért valljuk be, hogy itt vannak olyanok, akik a paraszolvencia kivezetése után nagyon látványosan elvesztették a munkakedvüket.

És mi, a többség dolgozunk helyettük. Ahelyett, hogy azt mondanánk, keressen egy kicsit kevesebbet, aki látványosan elvesztette a munkakedvét”

– fogalmazott.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: