Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Hiába csökkentek látványosan a tőzsdei energiaárak a háború előtti szintre, minden budapesti önkormányzatot, így minden budapesti lakost sújt a kormányzat elhibázott energiapolitikája miatti költségnövekedés.

A kormányzat a budapesti önkormányzatok által fizetendő szolidaritási hozzájárulást eközben az önkormányzatok nehézségei ellenére a kétszeresére emelte, majd politikailag motiváltan ennek egy részét egyes fővárosi kerületeknek – világos számítások és átlátható elvek alkalmazása nélkül – kegyeskedett visszaadni.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetségének elnöksége nem tartja elfogadhatónak, hogy a Kormány pártpolitikai szempontok alapján tett különbséget budapesti kerületek lakosai között az energia-többletköltségekhez nyújtott részleges támogatás szétosztása során.

Egyes kerületek politikai okokból egyáltalán nem részesülhettek ebben a támogatásban, míg akik vissza is kapták az általuk fizetendő szolidaritási hozzájárulás egy részét, sokkal kisebb mértékű támogatásban részesültek, mint a Fidesz által vezetett kerületek.

A Budapesti Önkormányzatok Szövetsége kifejezi szolidaritását a politikai alapú megkülönböztetést elszenvedő kerületi önkormányzatokkal, egyben felszólítja a Kormányt, hogy a támogatások második körös kiosztása során normatív és objektív szempontok alapján, pártpolitikai megkülönböztetés nélkül kezelje az egyes helyi önkormányzatokat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: