Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Lendvai Ildikó ismét brilliáns írást osztott meg a Népszava hasábjain.

„Lehet, hogy a rendszer belátható időn belül tényleg megingathatatlan. Lehet, hogy nem. Nem tudom.

De ha a leválthatatlanságára esküszünk, akkor biztosan az lesz. Azt még hajlandó vagyok elhinni, hogy – mint Tölgyessy és mások mondják – Ferenc József, Horthy vagy Kádár világához hasonlóan a változás nem indul meg külső lökés, nemzetközi mozgás nélkül.

De akkor is kell olyan erő, amelyik képes ezt észrevenni és kihasználni.

Nem várhatunk arra, hogy majd csak születik ilyen. Jön valaki vagy valami. Az ellenzék ma sokkal inkább leválthatatlan, mint a kormány.

Hiába reménykedtek sokan az előválasztás idején »ellenzékváltásban«. Nincs másik. Nem lett. Azzal kell főznünk, amink van.

Ezekkel a pártokkal és civil mozgalmakkal, legfeljebb más elrendezésben. De nem a mostani szellemi- és lelkiállapotukban!

Mert igenis van esély 2023-ban a cselekvésre. De csak akkor, ha az ellenzék felveszi a versenyt a biztonság terepén is. Mert a meccs ott zajlik.

Ha olyan modellt kínál a biztonságversenyben, amely akár egyfajta alapjövedelem, akár a védelmező helyi közösségek megerősítése, akár az örökös társadalmi háborúk kiiktatása, akár új, gyakorlatias szolidaritási formák révén nagyobb biztonságot nyújt a most repedezőnél.

Ha segít összehozni újabb összekapaszkodó társadalmi mozgalmakat, a rezsikárosultak, az inflációs áldozatok vagy a rendszerből kiejtett betegek szervezeteit.

Ha legalább az önkormányzati választások előkészítésével megnyugtatóan bizonyítja: nemcsak versenyez, de működés- és együttműködés-képes is.

Mint Lányi András fogalmazott: egy korszak véget ér. De még nem dőlt el, a NER-nek lesz-e belátható időn belül vége, vagy nekünk.

Az országnak, a reménynek. Vörös az ég alja. Csak nem tudni, hajnalodik-e, vagy a város ég.”


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...