Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A zenèsz 87 èves volt

Meghalt Jerry Lee Lewis, a rock and roll legendája.

Pénteken otthonában meghalt Jerry Lee Lewis – írta a New York Times. A zenész a Mississippi állambeli DeSoto megyében hunyt el. 87 éves volt.

A hírt ügynöke, Zach Farnum jelentette be. A legendás zenész már az utóbbi időben betegeskedett, de a halála okát nem közölték.

A louisianai, Grammy-díjas rock and roll legenda karrierje az ötvenes években indult, a Sun Recordsnál.

Leghíresebb darabjai a Whole Lotta Shakin’ Goin’ On, Great Balls Of Fire vagy a High School Confidential.

A 40 stúdióalbum utolsó darabja 2014-ben készült el.

Az amerikai zongorista, énekes, dalszövegíró és zeneszerző beceneve a “Killer” (Gyilkos) volt, melyet utánozhatatlanul egyedi zongorajátékával érdemelt ki.

1986-ban elsőként került be a clevelandi Rock and Roll Hall of Fame büszkeségei közé, olyan rocklegendák mellett, mint Chuck Berry, James Brown, Ray Charles és Elvis Presley.

2004-ben a Rolling Stone Magazin 24. helyre rangsorolta az énekest a Minden Idők 100 Legnagyobb Művésze listán. 2003-ban, All Killer, No Filler: The Anthology című box set-jét a 242. helyre tették a Rolling Stone Minden Idők Legnagyobb 500 Albuma listán.

Egyediségéhez őrült színpadi produkciója is hozzájárult, melyben gyakran táncolva játszott, a zongorára ugrott, vagy éppen felgyújtotta azt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...