Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Van bőr a képükön.

Miközben szeptember óta folynak a pedagógus-tüntetések országszerte, a kormány a tankerületeken keresztül bünteti a sztrájkban résztvevő tanárokat, vannak viszont, akik busás jutalmat kapnak hűségükért:

a 24.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy egy-egy tankerületi igazgató átlagosan több mint másfél millió forint jutalmat kapott, miközben a tankerületi hivatalnokok átlagosan 562 ezer forintot, azaz egy-egy tankerületi vezető külön-külön több jutalmat kapott, mint amennyit a tanárok összesen.

Az Árnyékkormány elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány nem a pedagógusok bérrendezésével foglalkozik, helyette a hivatalnokokat díjazza.

Az Árnyékkormány a kormánnyal ellentétben leült tárgyalni oktatási szakemberekkel, ez alapján az Árnyékkormány szerint azonnali, 45%-os béremelést kellene adni a pedagógusoknak.

Vissza kellene adni a tanároknak a sztrájkjogot, törvényben kellene garantálni a tanárok túlóráinak kifizetését, és az államnak vissza kellene adnia az iskolákat a fenntartásukra szánt forrásokkal együtt azoknak az önkormányzatoknak, amelyek ezt kérik.

Egy felelős kormány ezt tenné, mert ezek az intézkedések valódi megoldást jelentenének az évek óta súlyosbodó problémákra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

A Fidesz eltakarítaná Horn Gyula emlékét – Az utcán tiltakoznak a volt miniszterelnök hívei

A Magyar Szocialista Párt utcára vonult Horn Gyula emlékének védelmében. Aláríásgyűjtésbe kezdett az MSZP azután, a Fővárosi Kormányhivatal és főispánja, Sára Botond el akarja tüntetni...

„Ez tárgyalóterem, nem kabaré” – Botrányba fulladt a Völner-Schadl ügy tárgyalása

Ez is egy pillanatfelvétel a NER belső ügyeiről, azonban ezt nem a Rogán-minisztériumban írják, így nem annyira rózsaszín cukormázas, mint ahogyan azt mutatni szeretik....

Alföldi Róbert lecsapott: Összeomlott az Orbán-i hazugsággyár

A Fideszhez kapcsolódó médiának még mindig helyreigazításokat kell tennie, legutóbb az Origónak kellett elnézést kérnie Alföldi Róbert színész-rendezőtől a hétvégén - írja a Telex "Az...